Publicitat
Societat · 20 d'Agost de 2012. 19:38h.

Sant Sebastià, com Catalunya

L'alcalde de Bildu pretén prohibir els toros

Sant Sebastià, com Catalunya

Una foto d'arxiu de la plaça d'Illumbe

L'alcalde de Sant Sebastià, Juan Karlos Izagirre (Bildu), s'ha mostrat favorable a la prohibició de les corridas de toros a la capital guipuscoana, en el moment de fer balanç de l'Asta Nagusia 2012. "El patiment animal no ha d'esdevenir en espectacle públic", ha dit.

De fet, el primer regidor de la capital guipuscoana ha assenyalat que "a dia d'avui, no hi ha previst cap acord amb cap empresa taurina", després de finalitzar el contracte amb Nuevo Desarrollo de Anoeta. "No m'atreveixo a dir el que passarà", però "avui o demà no firmarem cap acord amb cap empresa taurina", ha remarcat.

Segons Izagirre, "una infraestructura com Illumbe no es pot mantenir a costa dels diners públics per realitzar set corridas de toros a l'any". L'aposta d'Izagirre és que la instal·lació sigui sent explotada per l'equip de bàsquet, a banda de buscar altres usos.

El PSE-EE, PP i PNV han reclamat el manteniment d'aquest espectacle. En cas de sortir endavant la proposta de l'equip de govern de Sant Sebastià, que "comparteix al cent per cent el discurs antitaurí", seria el tercer lloc de l'Estat on es prohibeixen.

El primer va ser Canàries, amb una llei aprovada l'abril de 1991, set anys després de la darrera corrida a les illes. Catalunya va aprovar la seva prohibició al juliol de 2010 i va entrar en vigor l'1 de gener d'enguany.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Movipa, BCN, 21/08/2012 - 11:40

ENDEVANT BILDU!!
Els pobles que no deixen tradiccions barbares que no aporten res, només incultura, una festa que es basa amb el patiment i mort d'un ser viu, com es pot dir civilitzat. Si no evolucionessim, encara existiria el circ roma, també era una tradiccio

#9 Gurguri, Barcelona, 21/08/2012 - 11:29

En Cataluña ya tennemos 1 muerto en un corre-bou en Valencia un chico de 17 años, nuertes evitables.Bienvenido a cualquier partido que pueda erradicar todas las formas de maltrato animal aunque sea Bildu.

#7 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 21/08/2012 - 10:37

Todo un sintoma... Dime quien sigue tus pasos y te diré que camino llevas....

#6 Red Baron, Viladecavalls, 21/08/2012 - 08:36

No patiu, sempre us quedarà Madrid

#4 Homer, BCN, 21/08/2012 - 00:51

jua jua jua!! Ja patiu ejpanyols!!