Publicitat
Societat · 3 de Juny de 2014. 08:40h.

"Santa Teresa era una catalana de dalt a baix"

El dirigent de l'ANC Víctor Cucurull explica "la història de la nació catalana que ens han robat"

"Santa Teresa era una catalana de dalt a baix"

Cucurull

El membre del Secretariat de l'ANC, Víctor Cucurull, va voler explicar en un acte "la història de la nació catalana que ens han robat" i va denunciar la "violència extrema contra la nostra nació per apropiar-se de la nostra història", en un vídeo de mesos enrere que ara ha publicat Dolça Catalunya.

En aquest sentit va afirmar que "la nació catalana va ser la primera de les nacions", que data des del "segle VII abans de Jesucrist, quan Catalunya entra a la història". "La Catalunya sobirana comença el 987", afirma, a més d'indicar que "Catalunya era la nació més important del món fins a la meitat del segle XVI". "La nació catalana s'avança segles a la resta de nacions del món", afegeix.

"Oriola és casa nostra, i Elx no cal dir-ho. I Alacant", assegura, a més d'assenyalar que "Roma no era res, no va ser res fins que no van entrar els catalans". D'altra banda, indica que "Santa Teresa no era d'Àvila, va néixer a Barcelona, és una catalana de dalt a baix". "És l'abadessa durant 41 anys del monestir de Pedralbes", va afegir.

En aquest mateix sentit també va afirmar que "no era Cervantes, el Quixot es va escriure en català"; "Sant Ignasi era d'Oriola, no de Loyola"; "Colom surt de Pals de l'Empordà"; "Américo Vespuccio es deia Aimerich Despuig"; "si vam ser nosaltres els qui vam descobrir Amèrica, el lògic seria que s'hi parlés en català"; o "Carlos V es retira al monestir de Sant Jeroni de la Murtra".

Publicitat
Publicitat

204 Comentaris

Publicitat
#171 Pepe, Valencia, 18/06/2014 - 08:20

Y ahora me saldrá que los catalanes inventaron los cubitos de hielo porque hubo un catalán que descubrió la antartica y que Dios es catalán. Venga ya como un profesor dice tantas tonterías.

#169 Jano, Barceljoz, 06/06/2014 - 16:24

Gaudí foi estremeñi, um destacat dirigente regionalisti amic d' Lluís Chamize.

#168 Vlac , Barcelona, 05/06/2014 - 20:26

También he leído que Erasmo de Rotherdam era
catalán y el maestro Eckhart lo mismo...

#167 Vlac, Barcelona, 05/06/2014 - 20:23

Como Europa nos ha dicho que quedaríamos fuera si el "proseso" sigue, la megalomanía catalana ha exportado el Europa nos roba: Lo último que he leído es que Ramón Berenguer I se reunía con 9 caballeros en una mesa redonda buscando el Santo Grial y el Rey Arturo le robó la leyenda..

#166 fart de tonteries, barcelona, 04/06/2014 - 13:53

I Camarón de la Isla també era català, de Balalona. I en realitat era Camaró de l'Illa. L'Illa de la Diagonal.

#166.1 Calimero, barcelona, 04/06/2014 - 14:51

Claro. La iilla de diagonal debe su nombre al lugar donde nació "camaró". de hecho la musica flamenca se inventó en cataluña y originariamentes se llamaba "musica flamencat"