Publicitat
Societat · 2 de Novembre de 2010. 09:53h.

"Santedat, arribeu a una terra amb consciència de nació"

Personalitats signen un manifest catalananista al Corriere della Sera

"Santedat, arribeu a una terra amb consciència de nació"

El Papa, en una imatge d'arxiu

Un manifest catalanista de suport i benvinguda al papa Benet XVI, publicat en forma d'anunci a les pàgines del Corriere della Sera, expressa "Santedat, arribeu a una terra amb una consciència de nació que sempre ha estat reconeguda per la tradició eclesial, com es explícita en el document episcopal Arrels cristianes de Catalunya ".

Encapçalen el manifest l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, l'expresident del Parlament Joan Rigol, el magistrat del Tribunal Constitucional Eugeni Gay, i els alcaldes socialistes de Tarragona i Lleida, Jordi Ballesteros i Àngel Ros. També els abats de Montserrat i Poblet, Josep Maria Soler i Josep Alegre.

Destaquen les signatures dels tres principals dirigents de CiU, Artur Mas, Josep A. Duran Lleida i Xavier Trias, juntament amb els militants socialistes Josep Maria Carbonell (un dels impulsors de la declaració) i Jordi López Camps, més el president honorari d'ERC, Jordi Carbonell.

Completen la llista, Núria de Gispert, Josep M. Cullell, Màxim Muñoz, Josep M. Romaguera, Ignasi García Clavel, Joan Viñas, Ramon Pascual, Josep O. Pujol, Pilar Malla, Eduard Ibàñez, Pere Lluís Font, Tica Font, Albert Manent, Ramon Pla i Jordi Bonet.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 yo con estos no voy a misa, bcn, 04/11/2010 - 11:10

en tiempos de Jesús faltaban aún unos 800 años para hablar en català, no existía lengua catalana ni ninguna otra romance, sólo existía latín y griego más lenguas celtíbéricas, arameo, egipcio, líbico, celta, germánica... estos cristianos que dicen que Jesús hablaría en català DAN ASCO

#17 Te rogamos, óyenos, bcn, 04/11/2010 - 11:05

Santidad, llegáis a la tierra con conciencia de Cambra de Comerç, pelín un mucho corrupta, racista y explotadora de inmigrantes y que se cree el ombligo del mundo, que os ruega hableis en català mientras multa letreros en español, así que mejor salid corriendo de este infierno

#16 Pau Miserachs Sala, Barcelona, 03/11/2010 - 10:50

Personalment m'adhereixo al Manifest, si bé m'agradaria que fos més terminant. Cal dir-li que som una nació "ninguneada", menystinguda i resistent contra la descatalanització anunciada per les seves ovelles polítiques del Reino de España.

#15 Tori, BCN, 02/11/2010 - 13:46

pepe por eso la gente de Catalunya cada vez mas quiere la independencia. Porque las subvenciones españolas para cosas como Falange, FFFranco, RAE o Amigos de pepe gotera y Otilio aquí no convencen.

#14 Tori, BCN, 02/11/2010 - 13:43

KAStigator, si, de momento llega a España, pero por poco tiempo.