Publicitat
Societat · 29 de Novembre de 2012. 20:13h.

Satisfacció a l'esquerra pel reconeixement de Palestina

L'ONU vota la seva admissió com a Estat observador

Satisfacció a l'esquerra pel reconeixement de Palestina

El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmoud Abbas

ERC, ICV, CCOO i UGT s'han felicitat que Palestina esdevingui membre observador de les Nacions Unides, tot coincidint amb la visita a Catalunya del ministre palestí dels Detinguts i Alliberats, Issa Qaraqe.

Aquests partits i sindicats han assenyalat en un manifest conjunt de suport que "davant la proposta de Palestina de ser membre de les Nacions Unides, des de la societat civil catalana i forces polítiques i sindicals donem suport a la proposta de reconeixement de Palestina com a Estat observador de les Nacions Unides, en tant que pas previ al reconeixement com a Estat independent i sobirà, per tal d’aconseguir una pau justa a la regió i en el món".

"Creiem que Palestina ha de poder exercir el seu dret a l’autodeterminació i viure en un Estat independent a la terra de Palestina amb capital a Jerusalem, mitjançant l’aplicació de les resolucions de les Nacions Unides i de la Carta del Drets Humans, així com una solució justa a la situació dels refugiats palestins segons la resolució 194 de les Nacions Unides", han afegit.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#7 Ramon, botxins del segle XXI, 01/12/2012 - 13:01

Si, totes les nacions de la terra que han votat a l'ONU en favor de Palestina i en contra dels feixistes jueus, vull dir totes menys Israel els Estats Units, "són d'esquerres"... oi que sí, CiUnistes defensors de les bombes de fòsfor, del furt continuat de cases i terres i del Mur de la Vergonya?.

#6 Analogía, y totalitarismos, bcn, 30/11/2012 - 10:23

En Israel hay dos pueblos; judío y árabe y un gobierno nacionalista judío que gobierna solo para los judíos En Cataluña hay dos pueblos; catalán y castellano y un gobierno nacionalista que se identifica sólo con la primera comunidad e intenta aculturar someter y asimilar a los castellanocatalanes.

#6.1 Patateta, Horta, 30/11/2012 - 13:27

Mare de deu senyor quines coses s'han de llegir. Els moderadors dels comentaris haurien de ser psiquiatres.

#6.2 No se entiende lo que se ignora, bcn, 01/12/2012 - 10:49

Pueblo desde el punto d vista cultural es "un conjunto de personas que comparten rasgos como lengua, cultura, etnia.." Asi hablamos d pueblo gitano, judío, árabe o tutsi. Desde esa perspectiva en Cataluña hay 2 pueblos El catalán escolariza a sus hijos en su lengua, al castellano les está prohibido.

#6.3 xavier, sabadell, 02/12/2012 - 01:44

Tandebó tots els catalans fessim com els jueus, les coses ens anirien millor, encara que entenc que els espanyols us identifiqueu amb els palestins, viviu els dos del cuento. Shalom israel

#5 Winston Churchill, Lleida, 30/11/2012 - 09:21

En son conscients aquests que la meitat del territori adscrit als palestins esta governat per una organització TERRORISTA depenent de Iran ??
A part d'això, que hi pinteu els sindicats en aquests "fregados", que no teniu altra feina ??
valdria més que treballesiu pel que els afiliats us paguen.

#4 Ortiz, BCN, 29/11/2012 - 20:57

El ideario nacionalista dice; "cada pueblo tiene derecho a una nación con su propio gobierno. La realidad es que hay muchos pueblos y muy pocos
territorios. El drama de Israel es que dos pueblos reclaman el mismo territorio y ninguno está dispuesto a dejar de ser nacionalista.

#4.1 mireia, barcelona, 01/12/2012 - 13:03

mentida. el drama de l'Orient Mitja és que un poble, el jueu, fa 65 anys que roba impunement a un altre poble, al poble àrab, la vida, les cases i les terres.

#3 Patateta, Horta, 29/11/2012 - 20:51

Catalunya hauria de mirar pels seus propis interessos i no actuar com una ONG sense fronteres. S'ha iniciat un procés d'independencia i s'ha internacionalitzat. Alguns encara no saben estar a l'alçada del procés i llavors de ser prudents estan pel pancartisme adolescent. Omaba en prendrà nota.