Societat · 10 d'Abril de 2009. 20:56h.

Saura obre la porta a guàrdies civils

Els 60 aspirants han de superar una prova de "coneixements de llengua catalana"

Saura obre la porta a guàrdies civils

Saura, en un acte amb la Guàrdia Civil l'abril del 2007. (Foto: Eva Guillamet)

El Departament d'Interior ha convocat proves selectives perquè 60 policies i guàrdies civils puguin ingressar en el cos dels Mossos d'Esquadra d'acord amb el que preveu la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat i el Decret 28/1986, de 30 de gener, de Reglament de selecció de personal de la Generalitat. El procés de selecció consta de la fase de concurs, de la d'oposició i d'un curs d'adequació, de caràcter selectiu, a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. "Poden prendre part en aquesta convocatòria les persones funcionàries de les forces i cossos de seguretat que depenen del Govern de l'Estat que estiguin destinades a Catalunya o que hagin estat desplaçades a altres territoris de l'Estat com a conseqüència del desplegament del cos de mossos d'esquadra", segons la resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) el passat dia 2.

Les sol·licituds per prendre part en la convocatòria s'han d'adreçar al secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada. Els aspirants han de passar unes proves selectives, obligatòries i eliminatòries basades en un exercici de coneixements inclòs un examen de llengua catalana que "consisteix en un exercici escrit en què s'avaluaran els coneixements pràctics de llengua catalana mitjançant sis blocs de preguntes sobre aspectes lingüístics" i una segona en la que "s'hi avaluarà l'expressió oral mitjançant una conversa i algunes situacions generals de comunicació".

Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de complir els requisits següents: estar en situació d'actiu en els cossos de referència, tenir la nacionalitat espanyola, posseir el títol de graduat/da en educació secundària o equivalent, haver complert 18 anys i tenir-ne menys de 57, no estar inclòs en cap causa d'exclusió mèdica, no haver estat condemnat/da per cap delicte, posseir el permís de conduir vehicles de la classe B, en vigor, o permisos equivalents d'acord amb la normativa aplicable i prendre el compromís de portar armes mitjançant una declaració jurada com s'exposa al web http://www.mossos.cat.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 carles, bcn, 14/04/2009 - 12:08

Saura obre la porta a guàrdies civils ? Doncs que els deixi entrar i que se l\'emportin !!!

#24 Fran, Llinars, 13/04/2009 - 23:29

Esta be q la GC tingui q saber parlar catala,pero va superar Montilla i altres politics alguna prova?Si quan es va donar aquella onada d´asalts a cases en Carod va tenir q trucar a companys dl seu pare d la GC trovo logic q es poguin quedar si van complir

#23 cesc, bcn, 13/04/2009 - 21:17

Lo important com a servidors públics és que puguin atendre i entendre en les dues llengues oficials , ho enteneu feixistes! o es que aqui nomes han de tenir drets els castellanoparlants. colla de fatxes! i ndespre´s us ompliu la boca amb bilinguisme

#22 pep, manresa, 12/04/2009 - 11:08

Amb l'atur que hi ha, i la selecció de personal ve donada per "cupos", 60 G.C., no sé quants immigrants, uns quants travestis, unes dotzenes que tinguin carnet d'ecologista, i després un altre passarà les proves i el rebutjaran.

#21 antoni, Hospitalet, 11/04/2009 - 19:32

Vinga! més quillos a la policia catalana, a veure si aconseguim que el 100% siguin uns analfabets!