Publicitat
Societat · 10 de Gener de 2010. 17:15h.

Saura també va culpar un llamp

Un diputat del PPC va dubtar de la versió i va manifestar que "el llamp va ser sis dies abans"

Saura també va culpar un llamp

Saura va comparèixer envoltat de comandaments dels Bombers

El conseller d'Interior, Joan Saura, també es va apuntar a la tesi del llamp -com el titular de Medi Ambient, Francesc Baltasar-, en la seva compareixença al Parlament el 28 de juliol com a orígen del foc d'Horta de Sant Joan encara que va insistir en dues ocasions que era segons el Cos d'Agents Rurals.

Saura va afirmar que "segons ha informat el Cos d’Agents Rurals després de les seves investigacions portades a terme, sembla que els causes de l’incendi van ser naturals. Concretament, segons el Cos d’Agents Rurals, es deu a la caiguda d’un llamp en un lloc de molt difícil accés, que el vent va revifar i va estendre, en concret, el passat dilluns, 20 de juliol", segons les transcripcions de la sessió a les que ha tingut accés e-notícies.

El conseller d'Interior va insistir també que "l’actuació del Cos de Bombers va ser impecable des del primer a l’últim dia, en tot moment, així com també la de la resta de cossos i unitats que hi van participar". L'incendi, com se sap, va provocar la mort de cinc bombers. Saura va comparèixer acompanyat de tota la cúpula del cos que, amb la seva presència, li van donar suport.

Les explicacions de Saura no van convèncer a l'oposició, dolguda pel to i la manca d'autocrítica. El diputat del PPC Jordi Montanya, va arribar a afirmar en la seva contrarèplica que "sembla que el llamp va ser sis dies abans, que l’incendi prengués les dimensions que va prendre". "Ens hem limitat a demanar-li explicacions. I ni tan sols explicacions. Ens hem limitat a preguntar. I ho hem fet amb l’única base que tenim, que són les informacions, qüestionables o no, però informacions, que surten als mitjans de comunicació i amb el contacte directe que hem tingut amb la gent dels municipis afectats", va afegir.

Xavier Pallarès, de CiU, va manifestar "que quede clar que no posem en dubte la professionalitat dels agents rurals, que els respectem molt i els estimem molt, però hi ha gent a Horta de Sant Joan, que avui estan presents també aquí, en aquesta comissió, que asseguren mitjançant material fotogràfic, mitjançant visió pròxima perquè van ser al lloc, que el lloc que vostès o els agents rurals diuen que va iniciar el foc no és el correcte".

"Jo únicament el que els demano -va insistir-, si els ho puc demanar com un diputat d’aquí, del Parlament de Catalunya, home, escoltin aquesta gent, contrastin amb els seus agents rurals i al final podrem també aclarir si l’inici del foc és lo Rai o allí on vostès diuen o és allí on diuen els pagesos d’Horta de Sant Joan".

José Domingo, en representació de Ciutadans, es va queixar que "se ha confundido, conseller, y agradece el tono de la oposición pero permítame que le diga que no le puedo agradecer su tono yo. Porque, si confunde los términos, creo que no es de recibo. Es evidente que ninguno de los que está aquí, que yo haya oído, le ha pedido responsabilidades".

"Lo que hemos dicho es que asuma responsabilidades si los informes judiciales, si las diligencias judiciales finalmente dicen que se ha hecho mal alguna cosa, que ha habido negligencia. Usted y el señor Boada, la señora Lanau, es decir, que evidentemente es el ámbito de responsabilidad al que me estoy refiriendo. Pero si eso se produce. Mientras que eso no se produzca, nadie les va a exigir responsabilidades", va reiterar.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Fran, Lllinars, 11/01/2010 - 10:08

Pot ser el q volia Saura era culpar al llamp en lloc d piromans,x aixi estalviar-se alguna indemniçacio.Com sempre les terres ebrenques el cul d Cat.

#6 jorg, ochrid, 11/01/2010 - 00:18

Com un llamp hauriem de fotre fora a aquests comunistes tenyits de verd, mentirososo, falsaris i encubridors. Vividors com Saura i la demes xusma del seu partit i Montilla com a mut encobridor que ho tolera tot haurien de ser processats. Montilla rindete

#5 sulfuro sulfuro, Barcelona, 10/01/2010 - 20:43

Ahora tratará de atribuirse la indiscutible buena labor que han realizado los Mossos

#4 sulfuro sulfuro, Barcelona, 10/01/2010 - 20:41

Cierto que Saura se sumó con entusiasmo a la versión de Francesc Baltasar, la más cómoda para escurrir el bulto de cualquier responsabilidad.
Una mentira más que no será la última de un
personaje al que la Consellería de Interior le viene muy grande.

#3 joan, manresa, 10/01/2010 - 20:12

Els fets ya no es poden reparar,las victimas no tornarán,pro si que sa de fer una cosa..Devant dun fet tan greu--amb morts--la cosa sa de fer amb cap i peus,estudiar be els fets ,escoltar las veus directes i posar l'investigació amb gent competent Mos