Publicitat
Societat · 10 de Setembre de 2014. 15:41h.

SCC acusa Homs de parlar de “traïdors”

Retreuen al Govern “dividir entre bons i mals catalans” durant l’ofrena floral a Casanova

SCC acusa Homs de parlar de “traïdors”

Imatge de l'acte

La Junta Directiva de Societat Civil Catalana ha realitzat una ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova, a l'església de Sant Baldiri de Sant Boi de Llobregat, acompanyada de tres descendents d'avantpassats que es van trobar en bàndols enfrontats fa 300 anys, en el context de la Guerra de Successió i 1714.

Després de l'ofrena, Joaquim Coll, ha assenyalat que amb aquest homenatge l'associació vol defensar "el discurs de la concòrdia i la reconciliació". Coll ha recordat que la guerra de 1714, "si al principi va ser una guerra internacional d'àmbit europeu, després es va convertir en un cruel conflicte que va enfrontar territoris, ciutats i viles d'Espanya", per la qual cosa Societat Civil Catalana no és partidària de "manipulacions de la història", en referència als fastos organitzats per la Generalitat al voltant del Tricentenari.

"S'utilitza el passat per justificar el present i, en el cas del Tricentenari, per intentar empènyer Catalunya a separar-se de la resta d'Espanya", ha afegit Coll, que ha denunciat, també, que la Generalitat promogui "una celebració que alimenta un relat mític, romàntic, simplificat, que busca exaltar i excitar, dividir entre bons i mals catalans".

En aquest sentit, el vicepresident primer de l'entitat ha recordat que, per exemple, al Fossar de les Moreres no hi ha "cap rastre d'ossari que correspongui a 1714" i que no hi ha font històrica científica que sostingui que en aquest lloc es va enterrar els qui van perdre en una guerra civil del segle XVIII.

En la mateixa línia, Coll ha criticat que aquests homenatges es facin amb "un to excloent", tant en el seu discurs com en la seva celebració, i ha recordat, per exemple, que el portaveu de la Generalitat està parlant de "traïdors" en relació a un poema de Pitarra sobre qui està o no, suposadament, enterrat al Fossar de les Moreres.

Els membres de la Junta Directiva han estat acompanyats durant l’ofrena per Luis Gonzaga de Casanova-Cárdenas, duc de Santángelo i descendent de Rafael Casanova; la seva dona, S.A.R.I. Donya Monika d'Habsburg-Lorena; i Don Carles de Veciana i Batlle, descendent de Pere Anton Veciana, primer cap dels Mossos d'Esquadra, policia felipista.

A més, també ha participat en l'esdeveniment Don Manuel de Bofarull i de Torrents, membre de Societat Civil Catalana i descendent de Luis de Martí i de Montaner, propietari del panteó on es va enterrar a Rafael Casanova i que es manté a l'església de Sant Boi.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#14 Xipolleig, Barcelona, 10/09/2014 - 20:42

Per cert, quina imatge de modernor poden donar amb gent que forma part d'una noblesa tronada i anacrònica.
Al final creuré que en Coll, Bosch, la Sierra, la Levi i d'altres cobren del serveis secrets d'algun partit independentista

#13 Xipolleig, Barcelona, 10/09/2014 - 20:39

Van dient que els que no pensem com ells, combregar amb les seves idees delirants, som mals catalans i traïdors, i ara acusen als altres.
Vosaltres no sou mals catalsn, sou males persones i això no distingeix de banderes, formen part de la Internacional Totalitària i de la Mala Gent

#12 Garganta, Huesca, 10/09/2014 - 19:53

¿Puede que viese a Joauín Coll vendiendo cupones en un kioskín de la once o era otro?

#9 libertadexpresion, BCN, 10/09/2014 - 17:45

Los separatas quieren guerra: Agentes de los Mossos d´Esquadra vinculados con el independentismo radical reciben cursos de asalto y guerrilla. Están realizando gestiones para adquirir un arma ajena a la dotación de la Policía autonómica. Se trata del rifle de asalto SA-VZ 58

#8 suso, bescanó, 10/09/2014 - 17:16

Com tiren de sang i llinatge aquests retrograds. Son fills de l'imperialisme més ranci però tenen la mala llet de viure al sXXI on els problemes de caspa te'ls resol fins i tot Pantene...