Societat · 8 de Maig de 2018. 21:23h.

SCC creu que les universitats són “un engranatge del procés”

Les joventuts de Societat Civil afirmen que “ens diuen el que hem de pensar”

SCC creu que les universitats són “un engranatge del procés”

Josep Lago

El coordinador de les joventuts de Societat Civil Catalana, Josep Lago, ha assegurat que “les universitats funcionen com un engranatge del procés” i ha fet una crida a “la llibertat d’expressió, allunyada del nacionalisme”. Lago ho ha manifestat durant un acte a la UAB, on ha denunciat que “ens diuen el que hem de pensar”.

Sota el titol ‘Apostem per la convivència’, SCC ha demanat que les universitats catalanes “ens ensenyin a pensar, en comptes de dir-nos el que hem de pensar”. Lago també ha criticat el rectorat de la UAB per “no haver denunciat els atacs que ahir vam rebre nosaltres i personal de seguretat per part d’encaputxats vinculats a la CUP”. “Són còmplices de les persones que realitzen aquests atacs”, ha reblat el coordinador dels joves de Societat Civil.

Per la seva banda, la vicecoordinadora de l’entitat, María Domingo, ha retret “el posicionament dels equidistants perquè no són capaços d’acceptar que a Catalunya no hi ha un conflicte entre iguals, sinó que estem davant d’un moviment totalitari”. Domingo s’ha referit als independentistes com “una organització de sectaris que es vol quedar amb les institucions i que per aconseguir-ho no tenen inconvenient a utilitzar la violència”.

L’acte de SCC, que s’ha celebrat aquest dimarts a la sala Cinema de la plaça Cívica de la UAB, ha comptat amb l’assistència d’una dotzena de diputats de Ciutadans, representants de les Joventuts Socialistes de Catalunya i de les Noves Generacions del PPC.

67750-scc.jpg

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Jesús, Murcia, 09/05/2018 - 18:17

En 1717 Felipe V de Castilla ya suprimió todas las universidades existentes en Cataluña (Barcelona, Lérida, Gerona, Tarranoga, Vic, Solsona y Seo de Urgel) por no estar ninguna a su favor. "Fomento de maldades", decía el Borbón que eran. "Centros de adoctrinamiento" lo llaman en tiempos de Felipe VI. Vamos por el mismo camino.

#8 Sergi , Barcelona, 09/05/2018 - 12:26

Lamentablemente, la escuela catalana desde hace muchisimos años se ha convertido en parte activa del proces, desde primaria hasta las universidades, hay ejemplos a montones.

#6 pepe, andorra, 09/05/2018 - 12:18

y en lugar de poner la cara para q os la partan, los q os envian la matadero estan en su sofa riendose de todo, no haceis cosas q realmente molesten al separatismo? Los sovieticos solo pudieron empezar a darles para el pelo a los alemanes cuando empezaron a copiar sus tacticas de combate....

#5 sr Pepito, Lerida, 09/05/2018 - 10:14

Está muy claro que los principales arietes del golpe de estado son los medios de comunicación ,públicos y subvencionados ,y por otro lado la enseñanza.El 155 light de Rajoy no ha tocado un pelo de todo este entramado,y un día u otro la volverán a líar ,es de cajón.

#4 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 09/05/2018 - 09:35

Com he dit més d'un cop:
- Si un professor ensenya als seus alumnes a pensar, i els ensenya a provar d'entrendre a l'altre, es un bon professor.
- Si un professor diu als seus alumnes qué han de pensar, i els ensenya a criminalitzar a l'altre, es un mal professor.
No hauria de ser tan difícil detectar l'adoctrinament.

#4.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 09/05/2018 - 18:53

Em temo que no és un problema de dificultat, sinó de voluntat