Publicitat
Societat · 22 d'Abril de 2015. 08:31h.

SCC fa una crida a "fer front al nacionalisme"

El vicepresident segon de l'entitat diu que el procés independentista "és democràticament una estafa"

SCC fa una crida a "fer front al nacionalisme"

José Rosiñol, amb Josep Ramon Bosch, en una foto d'arxiu

El vicepresident segon de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, ha fet una crida a "fer front al nacionalisme" perquè "el cinisme, la raó cínica, és una de les bases de les que beu el nacionalisme català".

"Al costat d'aquesta -ha afegit- tenim aquesta tendència a la puresa cultural que es tradueix en la creença en un relativisme lingüístic que conforma la persona, la seva mentalitat i, fins i tot, el dota de la seva pròpia ontologia".

Durant una conferència organitzada pel Gabinet Literari de Las Palmas, Rosiñol ha expressat que "d'aquí la seva obsessió per aconseguir una societat monoligüe amb una sola llengua de prestigi, però que, a més, classifica l'individu en funció de la seva escala respecte a l'ideal romàntic que subjau en el dogma nacionalista".

El dirigent de SCC ha qualificat el procés independentista com "una farsa amb la qual tapar moltes vergonyes, algunes conegudes i altres per conèixer", que "és democràticament una estafa perquè tot està preparat per assolir un resultat unívoc".

"no ens convé perquè ens s'allunya de les solucions reals a problemes reals, perquè ens fa perdre la finestra d'oportunitat per regenerar la política i les nostres institucions, i perquè respon a un programa polític en què el col·lectiu (i col·lectivitzat) està per sobre de l'individu", ha reblat.

Finalment, ha assegurant que l'entitat accepta encarar "els terribles problemes de la societat des de l'objectivació dels mateixos" fugint de "la manipulació en forma de cortines de fum i l'estigmatització de l'adversari".

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#35 Fernando, Hospitalet, 22/04/2015 - 18:27

Hahaha, pues ya veo a la españolista SCC haciendo campaña para frenar al PP,Cs, UPyD, que son los partidos más nacionalistas -españoles- de todos.

#34 jordi, ,, 22/04/2015 - 18:14

Ánimo, SCC, la Historia sólo va en un sentido.
Igual que se acabó con la inquisición o el antiguo régimen, aquí también se podrá liquidar (aunque sea con mucho retraso) esa ideología trasnochada que es el nacionalismo identitario y regionalista.

#33 JoanMarti, CVJ, 22/04/2015 - 14:24

Jo miraria de canviar el nom de l'entitat. Els ultims feixistes d'europa es mereixen un nom millor. SEDAC Societat Encarregada De Aniquilar Catalunya. Aixo faria justicia al de persones que els representa

#32 iñigo, castelló, 22/04/2015 - 13:47

¡¡Bien!! Creo que no somos conscientes de la enorme trascendencia del trabajo de SCC. Por primera vez hay un movimiento no nacionalista ciudadano y articulado en Catalunya. Espero que los partidos no lo fagociten. Mucha fuerza a SCC; sois impresindibles.

#32.1 Ximo, Morella, 22/04/2015 - 18:29

Un movimiento no-nacionalista, dice el ultranacionalista español afincado en Castelló, una ciudad valenciano-catalana, jamás castellano-española. Visca Castelló i amunt el País Valencià!

#31 Núria, Reus, 22/04/2015 - 13:38

Ja pot anar cridant, ja, uns dels últims reductes feixistes d'Europa (aquest subvencionat amb diner PPúblic) que pel cas que els fem els catalans.

#31.1 Casper, Bcn, 22/04/2015 - 13:50

TE PILLE ERES MI SUPLANTADOR. Siempre con tus jilipolleces del PPúblic, burro se coge antes a un suplantado que un cojo. Anormal.