Publicitat
Societat · 23 de Novembre de 2021. 19:47h.

SCC parla de "triomf històric"

"Amb la sentència del Suprem el model escolar català s'acosta als estàndards europeus"

SCC parla de "triomf històric"

Societat Civil Catalana celebra la sentència del Tribunal Suprem que reconeix el dret dels alumnes a rebre un 25% de classes en espanyol, “la llengua materna del 55% de catalans”.

“És un triomf històric de la igualtat i de la inclusió i una garrotada al sectarisme lingüístic que ha practicat la Generalitat i les seves organitzacions ‘civils’ satèl·lits”, celebren.

"Les polítiques d´imposició lingüística han suposat durant dècades la vulneració de drets fonamentals, han estat contràries als tractats i recomanacions internacionals i han dificultat la igualtat d´oportunitats de tots els nens i joves catalans, en discriminar per raó de llengua", afegeixen.

"El tractament del castellà com a llengua estrangera a l'escola catalana i el bloqueig constant a qualsevol acord de convivència lingüística continua sent la millor prova del caràcter excloent i reaccionari de la política nacionalista dels darrers anys", considera SCC.

“Amb la sentència del Tribunal Suprem el model escolar català s'acosta als estàndards europeus. No acceptar el 25% és una mostra de mala voluntat i desconeixement de la nostra realitat social. Les apel·lacions d'ERC a un projecte inclusiu de futur xoquen obertament amb l'evidència d'aquesta oposició sectària”, indiquen.

Finalment adverteixen que “SCC estarà molt atenta al compliment de la sentència i denunciarà els centres on es desobeeixi. Exigirem també al govern el seu compliment. Tornem a fer una crida a un gran acord per la convivència lingüística, que permeti viure en llibertat lingüística segons la nostra realitat bilingüe”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 24/11/2021 - 16:51

M'alegro que hagi una associació que defensi el bilingüisme a Catalunya. Espero que la propera campanya de SCC sigui que el català tingui major presencia a la Justicia.

#4 Santi F., BCN, 24/11/2021 - 13:25

Muy bien por SCC.
Hay que apoyarles.

#3 Neferu, Barcelona, 23/11/2021 - 21:01

¿SCC no sabe que esas disposiciones se las van a pasar por los cojoncios? A ver, por favor, tocad de pies a tierra!! En las escuelas se va a seguir haciendo las clases en catalán sin que pase nada , y sin que nadie supervise si se cumple o no la disposición del Supremo.

#2 Charly, Barcelona, 23/11/2021 - 20:03

Pues Cambray dice que él pasa tranquilamente.

#1 Mht73, Sant Feliu de Llobregat, 23/11/2021 - 19:57

No sirve de nada la sentencia si nadie obliga a su cumplimiento. No sé si estarán por la labor de hacer cumplir la sentencia