Publicitat

L'entitat unionista es vanta d'haver organitzat "tres grans esdeveniments" a Catalunya

SCC treu pit

La vicepresidenta de SCC, Susana Beltrán

Societat Civil Catalana (SCC) ha rebut avui el premi Ciutadà Europeu 2014 a l'oficina del Parlament Europeu a Madrid i, a través d'un comunicat, ha recordat que "en tan sols nou mesos de vida ja ha mostrat la seva capacitat de mobilització i influència en la societat catalana organitzant tres grans esdeveniments, coincidint amb tres dates assenyales com són la Diada, el 12O i el dia de la Constitució".

La vicepresidenta tercera de Societat Civil Catalana, Susana Beltrán, ha agraït al Parlament Europeu que aquest any el premi recaigui en l'entitat que "va néixer per visibilitzar que no volem fronteres" entre Catalunya i la resta d'Espanya i "per treballar en la consolidació d'un espai on la societat catalana es pugui sentir còmode des de la diferència i el respecte per la diversitat".

Durant el lliurament del premi, acompanya del vocal de la Junta Directiva Francesc Moreno, Beltrán ha recordat que SCC "va incorporar en el seu manifest fundacional el lema de la Unió Europea: unida en la diversitat" i que "ha inspirat les nostres activitats des del primer dia".

La número dos de l’entitat ha reivindicat que “la nostra casa és Catalunya, però també ho és Galícia, Andalusia, Extremadura, Castella i Lleó o qualsevol de les 17 Comunitats Autònomes. Ningú té dret, en nom dels ciutadans que viuen a Catalunya, a posar un mur polític, jurídic i sentimental on no n'hi havia. També la Unió Europea és la nostra casa".

Finalment, des de SCC s'ha recordat que "la Unió Europea, en instituir la ciutadania de la Unió, situa la persona, no als pobles, al centre de la seva actuació i la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea es basa, per igual, en els principis de la democràcia i l'Estat de dret".

El Parlament Europeu guardona Societat Civil Catalana amb aquest premiper "promoure valors tan importants com la concòrdia, la convivència, el respecte, la tolerància, la llibertat d'expressió i el diàleg".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#14 PEPE, LLEIDA, 20/01/2015 - 10:06

SON ESPANYOLS... PER TANT NO TENEN VERGONYA...

#13 Rupe, Perejil, 19/01/2015 - 21:17

Qué alegría me he llevado! He llorado de emoción! Loca estoy de contenta. Y la sala donde se ha hecho, llena, llena, llena, incluso había más gente en ese acto que el 12O en plaza Cataluña.
Y es que... cómo crecemos!
Inasequibles al desaliento!

#12 CanRauxa, Seva, 19/01/2015 - 20:58

Coi, si a la meva boda hi havia més gent que a alguns dels "grans esdeveniments" organitzats per aquesta colla d'arreplegats...

#12.1 Seballot , PAUXA, 20/01/2015 - 07:43

Si tu ets solter@ ja ja ja l´estelada es la teva parella i tu i ella hi prou res mes GAME OVER

#11 pol, bcn, 19/01/2015 - 18:07

Jajaja...q cracs...tres grans actes diuen...i si no arriva a ser pels peperos, ciudadanos i falangistes habituals a pl catalunya només s'hi haurien vist els coloms

#10 Roger, L'H, 19/01/2015 - 17:48

Quin ridicul... s'ha de tenir poca vergonya