Publicitat
Societat · 28 de Gener de 2015. 08:22h.

"Se me'n refot si la culpa és d'Espanya o de Catalunya"

El president del comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa diu que "la Generalitat està desmuntant una estructura d'estat que ja teníem"

"Se me'n refot si la culpa és d'Espanya o de Catalunya"

Concentració a l'hospital de Terrassa

El president del comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa, Xavier Lleonart, ha advertit que no pensen donar cap més vist i plau a les retallades que els estan arribant. No es tracta solament d'una reivindicació salarial, sinó de la previsió de retallades addicionals per valor de tres milions més a la sanitat concertada. 

Lleonart ha manifestat que ”el personal està fart de treballar en precari i de no poder donar la qualitat assistencial mínima. Ens hauran d'imposar les noves condicions i algú se n'haurà de fer responsable, donant la cara. Nosaltres diem prou".

Fa unes setmanes el Comitè d'Empresa va posar en circulació un manifest en què s'informava de la negativa a acceptar més retallades i d'una nova acció consistent en "una concentració diària a les 12h a partir del dijous dia 15 de gener per reivindicar la defensa de la sanitat pública i el rebuig frontal a uns pressupostos clarament insuficients".

Passades dues setmanes, ja són els treballadors dels set centres d'assistència primària que depenen del Consorci (Terrassa, Matadepera, Castellbisbal i Rubí), a més dels de l'Hospital de Terrassa, els qui es concentren diàriament al vestíbul dels edificis respectius durant 5 minuts del migdia.

"Ja no som tan sols els metges, les infermeres i el personal no sanitari. Ara ja se'ns hi sumen els pacients i els familiars..." informa a e-notícies el president del comitè.

Lleonart no vol entrar en disquisicions sobre l'origen de la situació creada. "Se me'n refot qui en té la culpa, si Espanya o Catalunya!" Només exigeix que algú surti a explicar per què Catalunya, amb 1.100 euros per cap de pressupost per a l'any 2015, està a la cua dels pressupostos d'Espanya, i per què Espanya, amb una mitjana de 1.400 euros, està a la cua d'Europa. 

"A França el pressupost per cap és de 2.000 euros. Què estem fent malament?" Troba una incoherència que es parli tant de crear estructures d'estat i que alhora "la Generalitat desmunti una que ja teníem. Per la seva qualitat, la sanitat catalana era senyera a tot el continent".

Seguin el model de protesta terrassenca, l'onada de concentracions ja s'està estenent als hospitals de Sabadell i Manresa i a tots els centres assistencials primaris de Badalona.

Publicitat
Publicitat

116 Comentaris

Publicitat
#56 Vicenç, Badalona, 30/01/2015 - 15:01

A Catalunya no es pot posar una guineu a cuidar de les ovelles.......

#55 Carlos Gomez, Bcn, 29/01/2015 - 12:42

Y eso que solo llevamos 2 años de desierto de los 40 que tiene previstos nuestro Moises de world tour patriotico.
Cuando lleguemos a Itaca ya no quedara viva ni Maria Pau Huguet.

#54 Ramon A., Sant Cugat del Valles, 29/01/2015 - 10:49

A mi també "se me'n refot si la culpa es d'Espanya o de Catalunya", ara be per que no pregunteu a Can Ruti com ho fan?, es molt bopn exemple a seguir....

#53 xav ier fabra, barna, 29/01/2015 - 10:09

la culpa la tiene españa , el arturo recorta en sanidad y educacion para darcelo a la anc y momiun , y mantener la lavanderia de cerebros del nodo de tv3 , si se hubiera itervenido la cueva de alibaba no estariamos en esta situacion

#52 obdulia, girona, 28/01/2015 - 22:30

Si la gent deixés de fumar i de beure no s 'hauria de gastar tant en sanitat! Els ciutadans hem de ser més responsables!

#52.1 Renata, Bcn, 28/01/2015 - 22:49

Ostia, esa Obdulia sí que sabe!