Publicitat
Societat · 24 de Febrer de 2009. 16:40h.

Sense català a Swiss Air "per evitar molèsties a la clientela"

Segons ha explicat la companyia aèria en una carta a la Secretaria de Política Lingüística

Sense català a Swiss Air "per evitar molèsties a la clientela"

Un avió de Swiss Air

Amb motiu de la supressió del català de la megafonia d’alguns vols de Swiss Air el desembre de 2008, la Secretaria de Política Lingüística es va posar en contacte amb la línia aèria. Ara, la Secretaria n’ha rebut la resposta, que indica que Swiss Air ha adoptat el criteri de limitar a tres el nombre de llengües utilitzades en la megafonia interna als avions, "per evitar molèsties a la clientela". Pel que fa als vols amb destinació Barcelona, la companyia ha triat el castellà com a tercera llengua (a part de l’anglès, l’alemany o el francès, segons els casos), amb el convenciment que aquesta elecció respon a les necessitats de la majoria dels usuaris.

La Secretaria de Política Lingüística ha manifestat per carta el seu desacord amb aquesta postura, que elimina el català, i insisteix perquè es restitueixi la megafonia en aquesta llengua, que feia més de 20 anys que s’emetia. El secretari de Política Lingüística ha demanat entrevistar-se amb el secretari d’Estat espanyol de Transports, del Ministeri de Foment, per tractar el tema. La Generalitat de Catalunya no té competència per obligar Swiss Air a emetre els missatges en català.

Tot i les raons tècniques que addueix la companyia aèria, sembla que la decisió és conseqüència d’una carta que presumptament des del partit Unión, Progreso y Democracia s’havia adreçat a la direcció de Swiss Air per queixar-se per la presència del català als vols.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#34 fernando, rubí, 25/02/2009 - 13:24

¿porque escribes en catalán MIscosotas??? ¿no dices que es provinciano y casi una molestia??

#33 Survivor, Catalonia is Spain, 25/02/2009 - 11:16

Me parto de risa viendo como los nacionalistas hacen el ridículo en todas partes. Primero fue Air Berlín, ahora Swiss Air. ¿Cuántas compañías más quedan por boicotear? la mayoría de ellos ni siquiera las utililzan.

#32 leo, gerona, 25/02/2009 - 08:34

Los catalibanes chillan diciend que no volarán con swissair ja ja ja. si sois unos pringados que como mucho pillan una oferta de ryanair. ja ja. colgaos.

#31 Arnau Estanyiol, Sant Boi, 25/02/2009 - 08:15

Arribaran a obligar-nos a lluir un braçalet com feien els nazis amb els jueus?. Avui ja prohibeixen la nostra llengua perquè "molesta". Sembla que busquen la guerra.

#30 Josep Mª Miquel, Barcelona, 25/02/2009 - 08:11

Si he d'agafar algun vol, procuraré amb molt intreés que no sigui amb aquesta fastigosa companyia, no fos cas que els molestés