Publicitat
Societat · 1 d'Abril de 2020. 14:49h.

Sense notícies de les residències

Salut no dóna les dades de morts

La portaveu del Govern, Mertixell Budó, i la consellera de Salut, Alba Vergés, no han donat dades sobre morts o infectats per coronavirus en les residències de gent gran que hi ha a Catalunya malgrat les tres preguntes de TV3, Vilaweb i e-notícies que li han fet durant la roda de premsa d'aquest migdia.

La televisió pública li ha demanat sobre la coordinació amb el Departament d'Afers Socials i Famílies per atendre els casos de coronavirus en residències i també ha reclamat "actualitzar les dades d'afectats i morts", però Vergés s'ha limitat a dir que "sempre vam posar èmfasi en la protecció de les persones més vulnerables com les persones grans".

"Calia treballar braç a braç amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per poder fer una gestió el màxim de bona possible per les persones que resideixen en una residència" ha afegit. La consellera no ha donat cap dada, però ha destacat que "amb noranta-tres anys es pot vèncer el coronavirus com per exemple ha passat a la Seu d'Urgell".

El digital Vilaweb li ha preguntat "per què Salut no dóna dades concretes sobre casos i víctimes pel coronavirus a les residències". En aquesta ocasió, Alba Vergés ha dit que aquestes dades les ha de donar "el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies", que oferirà una roda de premsa aquesta tarda, perquè "són els que tenen aquestes dades". També ha al·legat que "nosaltres tenim dades de persones i que, per tant, no discriminem segons el seu domicili".

Finalment, Budó tampoc ha contestat a la pregunta d'e-notícies sobre "per què no donen xifres de morts" a les residències i s'ha limitat a informar que aquesta tarda, a les 16:30, compareixerà el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, per "parlar específicament sobre les residències de gent gran".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Waterpus, 01/04/2020 - 16:30

Ojalá un tsunami de lucidez limpie de tantos catetos, lerdos e inútiles que tenemos entre los políticos con que Dios nos ha castigado.

#1 Anónimo, Bcn, 01/04/2020 - 16:02

Tienen miedo!! Y quedan como incompetentes. Ese es el nivel político, de niño de primaria. El tiempo pondrá a cada uno en su lugar. Ya pueden los indepes renovar los cargos o se pegaran la ostia padre en las elecciones.