El Gremi de Restauració no descarta "un escenari" com el d'Itàlia

Senyal d'alarma

Taules buides en un restraurant

El Gremi de Restauració, en un comunicat, insta "l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Espanya a preveure mesures d’extrema excepcionalitat si es manté la paràlisi econòmica". "Durant els últims dies s’ha produït una allau d’anul·lacions de reserves per a Setmana Santa que ha fet saltar pels aires totes les previsions", adverteixen.

En aquest sentit recorden que "la quarantena sanitària s’ha d’acompanyar d’una quarantena econòmica, és a dir, de mesures d’emergència que evitin que les empreses facin fallida durant la crisi".  Aprovar una carència en el pagament de la taxa de terrasses, suspendre la tramitació dels pressupostos de la Generalitat i imposar moratòries forçoses a les entitats bancàries són algunes de les propostes que planteja el gremi.
 
"Si l’empitjorament de la situació condueix a un escenari similar al d’Itàlia (milions de persones confinades, activitat econòmica completament paralitzada), caldrà que estiguem preparats per adoptar mesures igualment excepcionals", adverteixen.

"Si els locals de restauració es veuen obligats a tancar (per decisió governativa o per caiguda dràstica del consum) i, per tant, deixen de facturar durant un període prolongat, seran incapaces d’atendre determinades obligacions com el pagament de lloguers, impostos, salaris, etc. Si aquestes obligacions econòmiques no se suspenen o s’alleugereixen, estarem portant el teixit empresarial al col·lapse; això podria comportar, fins i tot, que moltes empreses fessin fallida", lamenten.
 
Entre les mesures que reclamen per a empreses de restauració que hagin hagut de tancar al públic es troben "condonar determinats impostos mentre duri el tancament i, en uns altres, permetre que s’ajorni el pagament sense interessos".

També una "moratòria forçosa: obligar les entitats bancàries a acceptar una moratòria en el pagament de préstecs quan les empreses ho sol·licitin. És impossible que es compleixi un calendari de pagaments si el negoci no factura o si factura molt per sota del que és habitual". "Carència forçosa: permetre que les empreses del sector, mentre duri el tancament, puguin deixar de pagar el lloguer del local", conclouen.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat