Societat · 2 de Gener de 2018. 20:57h.

Sequera en ple hivern

Desembre molt sec a Catalunya

Sequera en ple hivern

La meteorologia de desembre ha deixat un mes molt sec a Catalunya, en el qual també s'ha registrat fred i neu, ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. El desembre ha vingut determinat per una marcada ondulació del corrent en jet (vent de l'oest en altura) com a conseqüència d'un desplaçament de l'anticicló Atlàntic al nord de la seva posició habitual, propiciant la presència de masses d'aire fred, ventades fortes i precipitació abundant al vessant nord del Pirineu, però molt escassa a la resta del país. Aquest fet ha provocat que es vegin imatges com ara la de plataners que encara no han perdut totes les fulles.

Coincidint amb l'inici de l'hivern climàtic, que comprèn els mesos de desembre, gener i febrer, Catalunya va patir el primer episodi de fred intens entre els dies 1 i 5 de desembre, amb vent i algunes nevades a cotes baixes.

El Servei Meteorològic de Catalunya també ha destacat el pas d'una profunda depressió els dies 10 i 11 de desembre que va provocar un important temporal de vent, pluja i neu en la façana atlàntica del continent europeu i que, tot i que va afectar Catalunya, l'impacte que va tenir va ser molt menor. El SMC ha qualificat el període com termomètricament normal o fred, sent càlid en punts de Terres de l'Ebre i de la ciutat de Barcelona.

2 Comentaris

Publicitat
#1 Barretina a rosca, Black hole, 02/01/2018 - 22:08

De esto creo que no tienen la culpa los indepes.

#1.1 Ok, Bcn, 02/01/2018 - 23:58

Feixista, botifler, platanesoanyolista!!

Ironic off.