Publicitat
Societat · 8 d'Agost de 2018. 12:41h.

Sergi Pàmies denuncia la "magalufització" de Barcelona

L'escriptor critica la "pèrdua d’autoritat democràtica" de l'Ajuntament

Sergi Pàmies denuncia la "magalufització" de Barcelona

Despullats en un supermercat (Foto: TV3)

L'escriptor Sergi Pàmies ha denunciat la "magalufització" de Barcelona en un article a La Vanguardia i ha criticat que "el municipalisme d'esquerres es refugia en la desqualificació per compensar qualsevol crítica a la gestió d'Ada Colau".

Pàmies critica que "la paleta d'insults va des de feixista fins a convergent, burgès, pijo tribunero i pot culminar amb un 'aneu a la merda!' que retrata la freàtica categoria dels que ens governen". "Dopats per la propaganda i un corporativisme autàrquic -afegeix-, apel·len al famós got mig ple, que no evita que Barcelona pateixi un procés de magalufització semblant al d'altres ciutats del país".

Sergi Pàmies també culpa a "la incompetència de l'oposició" de la problemàtica dels narcopisos i dels manters perquè "tampoc no ha sabut trobar un consens d'actuació que atengui les desesperades reivindicacions dels veïns, dels comerciants afectats i les denúncies unànimes dels mitjans de comunicació".

L'articulista lamenta que "com que els uns desactiven els altres, l'hemorràgia continua malgrat les inversions i les bones intencions" i fa referència a la remodelació del Turó Park com exemple de "situacions tan absurdes com simptomàtiques".

L'escriptor explica que "ahir, just a la base del rètol que anuncia 'Prohibit l'entrada de gossos a tot el parc. Es recomana utilitzar la nova àrea de Piscines i Esports', dos gossos no lligats s'alternaven per pixar fent punteria davant de la mirada desafiant del seu amo". "Tres-cents metres més enllà, l'àrea de Piscines i Esports era buida perquè, segons els usuaris, 'fa una pudor insuportable' i dos gossos corrien per la gespa oficialment prohibida", subratlla.

Finalment, apunta que "més enllà de la gastrointestinal incompetència d'alguns dels nostres gestors de l'espai públic, un dels problemes que té Barcelona (igual que tants altres pobles) és que promet drets i estableix regulacions que no és capaç de fer complir".

"I aquest abisme entre realitat i desig alimenta, per pèrdua d'autoritat (i parlo d'autoritat democràtica, no de porres), un neocivisme alternatiu en què la transgressió i l'incompliment s'imposen com a signes d'identitat d'una pretesa superioritat ideològica", conclou.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#9 Marga, San Cucufate del Valles, 10/08/2018 - 02:16

Si en su día el líder de C'gramos no hubiese hecho lo mismo que estos y nadie lo criticó tanto, no hubiésemos llegado a la situación actual.

#8 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II No es una república, es un circo, 08/08/2018 - 20:33

Lo de estos tipos tampoco es tan raro, la señora alcaldesa hacía unas performances disfrazada de abeja todavía mas penosas...

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 08/08/2018 - 15:46

Que acas no anava dient la bruixa Colau que les lleis injustes estan fetes per incomplirse ?

Clar que l´alternativa del Ku Klux Cat.. es com per suicidarse.

#6 La Mare Superiora, Liechtenstein, 08/08/2018 - 15:17

Ai,que li fa res que l´acompanyi? El capellà fa unes homilies precioses.

#5 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 08/08/2018 - 15:16

I què té de dolent aquesta imatge? Jo penso anar així-bé,amb el llaç groc-a missa major el proper diumenge a Montserrat.

#5.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 08/08/2018 - 18:54

Si us plau, no ens diguis on portaràs el pal de la estelada!!!

#5.2 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 08/08/2018 - 19:44

Doncs miri,no se m´havia acudit,per`ara que ho diu...