Publicitat
Societat · 10 de Febrer de 2018. 09:54h.

Setge contra la Policia a Catalunya

Més de trenta atacs a comissaries coincidint amb el procés

Setge contra la Policia a Catalunya

Atac a Terrassa

Les dependències de la Policia i els seus agents han patit un total de 34 actes vandàlics relacionats amb el procés independentista des del passat setembre, segons ha informat la Prefectura Superior de la Policia a Catalunya. Façanes empaperades, llançament d'ous contra les oficines de la Unitat de Documentació d'espanyols i estrangers o concentracions en contra d'ells són alguns dels atacs que ha registrat el Cos Nacional de Policia.

A finals de setembre, els actes vandàlics contra l'oficina de renovació del DNI de Sant Feliu de Llobregat van consistir en el llançament d'ous contra la façana posterior de l'immoble, mentre que a Sant Andreu de la Barca la Unitat de Documentació d'espanyols i Estrangers va aparèixer empaperada amb propaganda referida al referèndum de l'1 d'octubre. La mateixa actuació es va reproduir a les oficines de Viladecans.

La Prefectura de la Policia Nacional a Catalunya també ha comptabilitzat diversos escarnis, com la concentració que el 19 de setembre va convocar la CUP a les portes de l'Hotel Gaudí de Reus -on s'allotjava una part dels agents desplaçats a Catalunya- per cridar a la desobediència civil i pronunciar proclames a favor de la independència. A més, van aparèixer pintades a la façana de l'establiment que deien "fora Policia".

També a finals de setembre es va organitzar una concentració davant la comissaria de Manresa protagonitzada per un centenar d'alumnes de l'institut d'educació secundària Lluís de Peguera. La manifestació va consistir a enganxar cartells a favor del referèndum i cridar-los "feixistes" i "fora les forces d'ocupació".

Mentrestant, la comissaria de Vic va ser objecte de pintades a la façana. Es va dibuixar una "falç", es va empaperar la paret amb publicitat de l'1-O i es va penjar una estelada. També dos individus van llençar ampolles de vidre i pintura, juntament amb artefactes pirotècnics, contra les dependències de la Policia a Girona. En aquesta mobilització van participar unes 30 persones, entre les quals es trobaven Lluc Salellas (CUP) i la consellera de Treball, Dolors Bassa.

La Prefectura també recorda que a principis d'octubre diversos hotels de Calella van obligar a més de 500 agents de la Policia i de la Guàrdia Civil a abandonar les seves instal·lacions, a causa "de la pressió i assetjament dels veïns, amb les autoritats locals al capdavant". En la mateixa localitat, afegeix el cos policial, diversos establiments es van negar a atendre als agents. "A partir d'avui, a favor d'un dret fonamental com la democràcia, vostè no és benvingut", van escampar per les xarxes socials.

A la localitat de Pineda de Mar i Figueres es van viure una situació similar. Els agents van haver d'abandonar els seus respectius hotels a conseqüència dels insults propiciats per un centenar de veïns. "Els propis funcionaris van haver de fer un cordó de seguretat per poder sortir, sense que hi hagués presència dels Mossos d'Esquadra", afirma la Prefectura. D'altra banda, al lloc Fronterer de la Farga de Moles, a La Seu d'Urgell, un grup de 200 persones van tallar la carretera i van impedir el relleu dels Policies.

A mitjans d'octubre, es produeix el llançament de dues bengales pirotècniques que no van arribar a activar-se contra la comissaria Provincial de Girona. El 14 de desembre, a les dependències de Terrassa, un grup d'independentistes van projectar sobre la façana de l'edifici vídeos d'escenes de l'1-O i del setge al Departament d'Economia.

El dia 13 de gener de 2018 es produeix el llançament de pots de pintura contra la façana de la Comissaria Provincial de Girona i el llançament d'una bengala encesa al pàrquing del mateix edifici. El 3 de febrer, a Santa Coloma de Gramenet, es van pintar diversos llaços de color groc a la façana. I a principis de febrer, la comissaria de Terrassa va ser objecte d'un atac vandàlic per part del col·lectiu Arran, vinculat a la CUP.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#16 Jordi BR, L'H, 11/02/2018 - 23:02

Estaría bien que aparte de hacerse eco de tres globos de pintura a una comisaría, se hiciera público las decenas de incidentes de miembros de seguridad de paisano, en sus salidas nocturnas de paisano que han estado causando estos meses en gran parte de la geografía catalana; pero no hay que alterar a la secta

#13 motxo, girona, 10/02/2018 - 21:12

Supongo que si la policia detiene alguno de estos individuos diran que los policias son fachas antidemocráticos, etc...

#12 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 10/02/2018 - 20:49

sin ropa y que se seque. Así podrán entender como se siente un objeto al ser forzado, pintando encima porquería. Vaya y si no lo entienden, un facturazo de miedo por ir al dermatólogo y nada de Seguridad Social. Y si se pagan mutua, ahí puede verse la trampa de insolvencia, de ellos y si son menores, de sus padres, tutores legales, etc...

#11 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 10/02/2018 - 20:47

Podemos. Investigad como las gastan en otros lares europeos o no. Que aquí siempre vamos por detrás para luchar contra los comportamientos ilegales, penales o civiles. Diréis eso no les frenará a lanzar pintura a la policía, a pintorrear paredes, persianas de locales,, vagones de metro, pues bien yo propongo a su vez que se pinten todo el cuerpo

#10 Cotorruela Aribus Olivella, Barcelona, 10/02/2018 - 20:45

públicas, nada de insolvente, mientras no pague aplicando el interés legal del dinero, en caso de demorarse, los años que hiciera falta, pues vincularlo a no cobrar prestación alguna. Que todo fuera embargable. Ahora saldrán los defensores acerrimos de los Derechos Humanos, que si son jóvenes y jóvenas, haciando de portavozas, me ha quedado muy d