Publicitat
Societat · 28 de Febrer de 2013. 14:41h.

Sí al burca a Catalunya

El Suprem anul·la la prohibició de l'Ajuntament de Lleida de portar-lo en espais públics

Sí al burca a Catalunya

El Suprem aprova el burca

El Tribunal Suprem ha donat llum verda en una sentència a l'ús del vel integral i anul·la d'aquesta manera una Ordenança Municipal de l'Ajuntament de Lleida que prohibia l'ús del vel integral en els espais municipals.

La Sentència del Tribunal Suprem considera que en aquest ordenança es limita "l'exercici de la llibertat religiosa de les portadores del vel integral" i que "l'Ajuntament no té competència per regular una limitació de l'exercici del dret fonamental esmentat, per al que cal la prèvia existència d'una llei".

La Sentència, amb àmplia cita de jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans i del Tribunal Constitucional, examina "quins siguin els requisits per a la imposició de límits a l'exercici del dret fonamental de llibertat religiosa, destacant la necessitat de la regulació per llei".

El Suprem considera injustificat que "el vel integral pertorbi la tranquil·litat ciutadana, la seguretat i l'ordre públic, i que la mesura sigui necessària per protegir la igualtat de la dona". La Sentència no prejutja la possibilitat "que el legislador estableixi la regulació que consideri adequada".

També alerta sobre "el risc que la prohibició analitzada pugui produir l'efecte pervers de negar-li la integració en els espais públics a la dona a qui es pretén protegir".

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#36 Bernat, Barcelona, 01/03/2013 - 22:26

Tot s'arranjarà el dia després que una dona o un home =perquè no se sap que hi ha a sota= faci explotar 10 quilos de dinamita que duia amagats sota el burka al bell mig d´un mercat de Barcelona. Aleshores, tots a corre. Penseu que ja son al nord d´Africa. Com qui diu aqui a la cantonada...

#35 GUIM, Barcelona CATALUNYA, 01/03/2013 - 17:22

Jo crec que cal sentit comú. No és lògic anar pel món amb la cara tapada. Jo no acceptaria ningú al meu comerç o botiga que dugués el rostre tapat, perquè podria ser un atracador o vés a saber, i no sabríem quin aspecte té.

#34 Oriol2, BCN, 01/03/2013 - 13:24

Ahir, a l'entrada de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat a Pelai, hi havia uns tios armats, amb el rostre cobert, i sense distintius. Diuen que eren Mossos d'Esquadra. Si un presumpte funcionari pot tapar-se la cara per repartir òsties, perquè no una dona que surt a comprar?

#33 fideli, rdnes, 01/03/2013 - 12:43

el burka no és tema religiós, ´´es de pura denigració a les dones...els jutges españols han comés el mateix error que els partidaris d'un dels fills de Witiza: ALIAR-SE AMB EL MOROS, per cosa pròpia... i va passar el que va passar...qui desconeix l'història la repeteix

#32 Bernat, BCN, 01/03/2013 - 09:57

L'ajuntament de Lleida es va equivocar. Havia d'haver obligat a descobrir-se tothom a les instal·lacions municipal, sense especificar el burka i genèricament.. És a dir, sense que es veiés que anava contra la denigració de la dona als espais públics. El Suprem espanyol protegeix aquesta denigració.