Societat · 24 de Febrer de 2011. 19:21h.

Sindicats envellits

El percentatge d'associats menors de 25 anys no arriba ni al 2%

Sindicats envellits

Els líders de CCOO i UGT a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, en una foto d'arxiu

Un estudi de la Fundació Carulla i Esade ha indicat que als catalans tenen poc interès en integrar-se als sindicats. "Un cas paradigmàtic d'envelliment institucional és el dels sindicats, on el percentatge d'associats menors de 25 anys no arriba ni al 2% del total", indica. Aquesta dada contrasta amb l'augment de l'associacionisme a Catalunya en la darrera dècada.

L'Enquesta Europea de Valors, realitzada a través d'un qüestionari estandaritzat en onades de cada 10 anys a 1.200 persones, constata que la els partits polítics també estan en crisi de captació de gent, així com les associacions de veïns i les organitzacions religioses, en contraposició a les entitats esportives, recreatives i culturals.

Respecte la política, els catalans la valoren ara pitjor que fa una dècada. L’any 2000, en una escala de l’1 al 10, la mitjana de valoració de la política catalana era del 6,46 (la mitjana espanyola era més baixa: 5,49). L’any 2009, aquesta mitjana no arriba al 5: és exactament del 4,95%.

Amb tot, d'aquest estudi es desprèn que el catalans entenen la política com un valor que permet “millorar gradualment la societat per mitjà de reformes”, i només una minoria considera que els canvis haurien de venir per “accions revolucionàries”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Lola, Bcn, 25/02/2011 - 13:43

Envellits i obsolets, ara els sindicats son una colla de trepas vividors i xerraires que no fan ni brot i viuen fantàsticament be de l'esforç dels treballadors.

#3 Onofre, La Fullaca(Osona), 25/02/2011 - 13:03

Jo,pobre i vell pagés,fa més de trente anyns que veig les mateixas caras als sindicats,L'anomenat "Lito" ja és un Litón i sort que es maquilla y es tenyeix el cabelll.Sembla la "momia" d'En Lenin!

#2 carracuca, barcelona ESPAÑA, 25/02/2011 - 00:43

¿y quien va a creer en esas cosas hoy en día?, como dice "kropo" solo con ver a los popes ya dan ganas de tirarles huevos y manifestarse contra ellos. Tranquilitos y viviendo del cuento como reyes con el pastón que les va soltando el de la moncloa para que cierren el pico y no le armen gresca.

#1 Kropotkin, Vic, 24/02/2011 - 20:25

Solo hay que ver a los dos Grandes Timoneles para darse cuenta que meterse a esa cosa que llaman sindicatos no es bueno... Sobre todo si aún eres joven y tienes algún tipo de ideal, sea cual sea este...