Publicitat
Societat · 13 de Setembre de 2021. 09:29h.

Sis rectors d’universitats públiques donen suport a l’acte de l'ANC

Van a la manifestació de la Diada per “recuperar la dignitat universitària”

Sis rectors d’universitats públiques donen suport a l’acte de l'ANC

Sis rectors d’universitats públiques catalanes van donar el seu suport dissabte passat a l’ANC en assistir a la manifestació de la Diada. Aquest gest va ser agraït per la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie. Entre aquestes universitats es troben la UB, la UAB, la UPC, la URV, la UdG i la UPF.

“Gràcies als rectors i vice-rectors de sis universitats públiques catalanes que enguany ens heu volgut acompanyar”, va expressar la dirigent independentista durant el seu discurs.

Aquest fet també va ser celebrat pel catedràtic de Ciència Política de la UB, Jordi Matas, que va afirmar a twitter que “hem recuperat la dignitat universitària”.Jordi Matas, que ara parla de "dignitat", era membre de la Sindicatura Electoral que havia de validar els resultats de l'1-O. El Tribunal Constitucional els hi va imposar una multa de 12.000 euros al dia a cadascu i van dimitir tots fins i tot abans de rebre la notificació oficial. Posteriorment, en el judici, van ser absolts.

El passat mes de juny, el TSJC va confirmar que la Universitat de Barcelona va vulnerar la neutralitat ideològica en donar suport als condemnats de l’1-O. El tribunal va considerar que va lesionar drets fonamentals de professors i alumnes en aprovar un manifest de suport als presos independentistes.

upc.jpg

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#28 Hermós, Palafr, 14/09/2021 - 08:12

Fis hi tot durant el franquisme existia la llibertat de càtedra. Ara els involucionistes voleu que fins aquí es retallin elsnostres drets.

#27 A mi no me gusta, Bcn, 13/09/2021 - 14:35

Lo financiado con dinero de todos debe ser neutral. Además, las unis no son una persona física con el derecho individual de libertad de expresión, son personas jurídicas que ejercen la libertad de cátedra y tal, pero engloban al conjunto de la sociedad, a quien se deben y que las financia (las públicas)

#26 Alien, Saturno, 13/09/2021 - 14:31

Llamademe clasista pero me da igual. Tengo el convencimiento de que de estas universidades solo pueden salir proletarios semianalfabetos y clamorosamente incultos. El que pueda permitírselo hará bien en alejar a sus hijos de estos pseudointelectuales de la cutrez.

#25 Marcial Heredia, el circo de la tele, 13/09/2021 - 13:46

La flor y nata de la neurona catalana, pero con un discurso que en un adolescente indicaría que no alcanza una inteligencia media para su edad. Así esta la universidad catalana, un sitio en el que se inventa un mundo ficticio a cuya salida tienes garantizadas más hostias que una estera.

#24 Menjamela Grandi, Anapurna, 13/09/2021 - 12:25

Lo de siempre: la democracia orgánica representativa nacionalcatalanista que tanto les gusta y tan bien aprendieron de sus abuelos nacionalcatolicistas. Ya lo de la neutralidad de los cargos representativos para democracias consolidadas.