Publicitat
Societat · 27 d'Octubre de 2020. 21:42h.

Situació crítica a Catalunya

La Generalitat anuncia noves mesures perquè les xifres “són insostenibles”

Situació crítica a Catalunya

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha definit com a “crítica” la situació epidemiològica per la COVID-19 a Catalunya, i ha avançat que caldrà prendre noves mesures “no ja per a aplanar la corba, sinó per doblegar-la”.

En una compareixença de premsa telemàtica acompanyat pel coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, Marc Ramentol ha dit que avui, 11 dies després de l’entrada en vigor de mesures  restrictives per fer front al creixement de la segona onada, les dades preliminars indiquen que estarien tenint un cert efecte, en forma d’una aparent desacceleració del creixement dels nous casos. No obstant això, segons ha dit Ramentol, l’epidèmia a Catalunya continua en expansió, tot i que potser ho faci a menor ritme.

“La situació és critica i ho continuarà sent mentre no siguem capaços de fer un punt d’inflexió decidit, a la baixa, en l’evolució dels contagis”, ha dit abans d’afegir que “no en tenim prou ara amb frenar el creixement de nous casos, perquè les xifres de contagi d’ara són insostenibles”.

“Sí que és ferm que necessitem noves mesures perquè aquest creixement en les xifres de contagi no les podrà aguantar el sistema de salut gaire més dies o setmanes: necessitem no ja només aplanar la corba, sinó doblegar-la”, ha afegit.

En aquest sentit, a la ciutat de Barcelona és on més es nota l’estabilització del creixement, amb una taxa de reproducció (Rt) baixant fins a l’1,39. En canvi, al Camp de Tarragona, juntament amb la Catalunya Central –Osona sobretot), és on més creixen els contagis; a Girona, en canvi, el creixement és menor tot i les xifres alarmants que pateix, mentre que Lleida protagonitza l’evolució més favorable de la Rt, de l’1,15. Per últim, a Terres de l’Ebre el creixement és més elevat de l’esperat, mentre que també preocupa la situació a la regió metropolitana sud, amb una Rt que arriba a l’1,8.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Damisela Gertru, Vilafranca del Penedés, 29/10/2020 - 08:09

¿Pero se cierran institutos o son espacios superseguros? Si fuera así podrían alquilarse cuando no se usan para actividades privadas de toda índole...

#5 Montse Quatre, Barcelona, 28/10/2020 - 16:32

Demencial, pero real, lo que poden arribar a fer aquesta banda de pocavergonyes:
https://www.dolcacatalunya.com/2020/10/los-geriatricos-de-la-generalitat-piden-a-las-familias-que-les-den-mascarillas/

#4 Pregunto jo, Tarragona, 28/10/2020 - 04:59

No sera que exageren les xifres per tenir-nos quiets i amb por ??

#3 Pepitox, Barcelona, 27/10/2020 - 23:05

No hay segunda ola de nada ni es crítica la situación. Basta ya de manipular. Normalidad es lo que se necesita, normalidad absoluta. Fuera mascarillas y fuera engaños a la población. Y sobre todo fuera políticos que nos han llevado al desastre.

#2 La hora de la rebelión , Barcelona, 27/10/2020 - 22:21

Estos indicadores son un timo, ellos son los negacionistas, no yo, el indice de rebrote... Por favor, que es eso??? Casos positivos, sí, pero la mayoría no están enfermos. Los únicos indicadores son las muertes, que son pocas, la mayoría de gente muy mayor y el número de enfermos graves, que aumentan a un ritmo muy lento, nada que ver con abril.