Publicitat
Societat · 25 de Març de 2020. 19:49h.

Situació fora de control a Igualada

La Generalitat ordena ara el "confinament total" durant quinze dies més

Situació fora de control a Igualada

El confinament que el Govern va decretar el passat 12 de març a la Conca d'Òdena no ha donat els resultats esperats. El Govern de la Generalitat ha informat que hi ha 6,9 morts per cada 100.000 habitants i per aquest motiu han decidit passar a la fase dos de confinament, que suposa endurir el confinament a la conca d'Òdena on, des d'aquest dimecres, només podran sortir de casa els serveis essencials. La Generalitat també ha anunciat que aquesta mesura s'allargarà 15 dies més. Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena són les localitats que es troben en confinament des de fa 13 dies.

El conseller d'Interior Miquel Buch ha informat que amb aquesta fase 2 de confinament les "mesures són molt dràstiques, però són les més necessàries per fer front a l'expansió del virus" i ha apuntat que afectaran la mobilitat relacionada amb l'activitat laboral a l'àrea confinada a excepció dels serveis essencials.

"Hem aprovat una resolució per passar al confinament en fase dos, un confinament intern de tota la ciutadania. Estem parlant que tothom s'ha de quedar a casa, tothom. Excepte serveis essencials. Tothom s'ha de quedar a casa" ha advertit. Buch ha informat que el confinament s'allargarà 15 dies més.

La segona fase de confinament té com a objectiu que no hi hagi mobilitat fora del domicili, fet que afectarà especialment l'àmbit laboral. Aquesta mesura, però, requereix l'aprovació del Govern espanyol d'ençà que l'Executiu central va aprovar el decret que desenvolupa l'estat d'alarma.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Calvet, Sant Joan Despi, 26/03/2020 - 09:51

Bon dia. Van cacareando que se deberia haber confinado Cataluña para echarle la culpa a "madrit" y ellos no son capaces ni de confinar un pueblo. Panda de inutiles y fanaticos.

#12 Neferu, Barcelona, 26/03/2020 - 08:58

Se debería pedir responsabilidades penales a los políticos que permitieron las concentraciones de Perpinyá, las del 8M, las de la Meridiana y por supuesto a la consellera Vergés que negaba que fuese necesario el uso de mascarillas, ni controlar a los italianos que viven aquí ni a los catalanes que volvían de Italia. ¡que paguen su mala gestión!

#11 Romeu S., Igualada , 26/03/2020 - 08:31

I ara ningú es recorda que aquella pànfila ploranera que llueix cada dia i en cada prenda el llaçet groc, es precisament d'Igualada? Una inepte total sense cap nivell de res que va accedir al càrrec gracies al tal Salvadó el seleccionador "d'estructures". El veritable virus d'Igualada es el nano fanatic que fa d'alcalde i ha ignorat l'hospi

#10 arm, figueres, 26/03/2020 - 08:13

volien sortir de Espanya, i ara fins i tot per sortir de Igualada, han de demanar permis

#9 Gregari, VNG, 26/03/2020 - 00:58

La cosa es mucho más sencilla, controles masivos, a los sospechosos, prueba de coronavirus y confinamiento, el resto a trabajar.