Publicitat
Societat · 11 de Febrer de 2014. 12:19h.

Somescola insta el Govern a la insubmissió

Demana que no s'apliqui la sentència judicial que obliga a fer el 25% de les classes en castellà

Somescola insta el Govern a la insubmissió

Turull, durant la manifestació

Somescola.cat demana que no s'apliqui la sentència judicial que obliga cinc escoles a fer el 25% de les classes en castellà, encara que no prosperi el recurs presentat. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio el portaveu de la plataforma, Josep Maria Cervelló, ha dit que "si no prosperen els recursos, és clar que la voluntat de les escoles és no aplicar això, però pensem que no només són les sentències, sinó que l'any que ve es vol començar a imposar la llei del ministre Wert, que va en aquesta línia".

"De fet, aquestes sentències són com un esglaó que vol suavitzar o aplanar el camí cap a l'aplicació d'aquesta llei. Per tant, hi haurà d'haver una resposta generalitzada a tot el sistema educatiu", ha indicat.

"Nosaltres demanem a la Generalitat instruccions precises, unes instruccions abans de fer el procés de matriculació. Instruccions precises als centres donant-los confiança que el que estan fent tindrà continuïtat i que realment estan fent el que cal, és a dir, vetllar per l'interès general més que no pas per interessos particulars que són d'una minoria", ha afegit.

En aquest sentit, el portaveu de Somescola.cat ha recordat que a Catalunya hi ha un milió dos-cents mil alumnes i que només unes desenes de famílies plantegen un plet judicial.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 12/02/2014 - 20:18

Estem totalment d´acord. Ja és hora de plantar cara a Espanya.

#4 aníbal, reus, 11/02/2014 - 16:54

Yo propongo una insumisión fiscal que consista en no pagar el tramo autonómico mientras se continúe subvencionando con dinero público a estos parásitos de som-escola. Que la fobia que tienen a la lengua castellana (que también es lengua de los catalanes) se la paguen de su propio bolsillo.

#3 Jaime, BCN, 11/02/2014 - 16:34

Pues a los cinco directores de los colegios requeridos para el cumplimiento de la sentencia, la camisa no le debe llegar al cuerpo, porque se masca en el ambiente su inhabilitación de por vida para la función pública. ¡Ellos sabrán lo que hacen!. Luego, las reclamaciones al maestro armero

#2 Josep, Palma, 11/02/2014 - 13:30

La discordia y el enfrentamiento del nacionalismo está causado por la idea de que esos otros seres humanos que han nacido a unos cientos de kilómetros son diferentes cuando no inferiores. Pero eso acabara y se impondrá la idea de unidad en la humanidad.

#1 Kropotkin, Vic, 11/02/2014 - 12:53

Jack el Destripador amaba a sus víctimas, por eso las troceaba. Nosotros amamos del mismo modo el catalán: LAPAO, valenciano, formenterense?jua, jua...os dejo, q sale el Cañas en 13tv, regeneración de la fina...jua, jua...mejor hundidos