Publicitat
Societat · 2 d'Abril de 2012. 22:33h.

"Són presos polítics"

"Condemno la violència, però també la violència policial dels Mossos d'Esquadra"

El membre de l'assemblea de doctorands UB i investigador de la facultat de física, Oleguer Sagarra, ha denunciat que els dos estudiants empresonats, l'Ismael i el Dani, "són presos polítics" perquè "van ser detinguts al matí dels fets del 29 de maig".

En aquest sentit, ha afegit que "conec un dels detinguts personalment i aquesta gent no tenen cap perfil antisistema i encara que el tinguessin no poden estar empresonats sine die "perquè s'estan vulnerant "els seus drets fonamentls i la presumpció d'innocència".

En declaracions a e-notícies, Sagarra ha condemnat la violència, ja que "cremar un Starbucks no crec que sigui la millor manera de protestar". Tot i això, també ha volgut condemnar la "la violència policial dels Mossos d'Esquadra" i ha lamentat que no anessin identificats, així com que utilitzessin gasos lacrimògens perquè, segons el seu punt de vista, "podria haver estat molt perillós".

Finalment, l'estudiant -que va estar a la manifestació de plaça de Catalunya- ha volgut deixar clar que "vaig veure el dispositiu dels Mossos i no em va semblar ni adequat ni proporcionat" i ha afegit que "potser és millor preguntar-nos què va fallar o qui va fer malament les coses, en comptes d'anar buscant culpables o detinguts, que segurament també hi seran".

Oleguer Sagarra, a plaça Universitat
Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 ramon, barcelona-c, 04/04/2012 - 00:27

Va dir l'Aznar i per aixó no ho podem acceptar però la societat catalana està malalta ,com dirían aquells "como una chota" a subvertit tots els valors i un estupid es un defensor de la llibetat,no dic el de la foto,en general. S'ha dit que es que resta el esperit antifranquistra mentida.CAT es així

#9 Esther, Barcelona, 03/04/2012 - 13:17

Aquests nens han vist moltes películes ... Dir que són presos polítics és insultar a aquells que, malauradament, ho van ser ... Una mica de respecte per aquells que van lluitar per la democràcia, si us plau!!

#9.1 David, Barcelona, 03/04/2012 - 16:40

De fet presos polítics del franquisme s'han adherit al manifest en defensa dels dos estudiants en presó preventiva. Si tant de respecte hi teniu, plantegeu-vos que potser tinguin part de raó. ( l'Associació Catalana d'Expresos Polítics i l'Associació catalana d'expressos polítics i antifranquista)

#9.2 Daserrout, BCN, 03/04/2012 - 18:42

Vols comparar els presos polítics del franquisme amb els brètols incendiaris. Segur que t'has pres la infusió correcta ?

#8 Xesco, BCN, 03/04/2012 - 10:56

Senyors polítics que heu gobernat a Catalunya als últims 10-15 anys:

AIXÓ ÉS EL PRODUCTE DE LA VOSTRA FEINA !!

#7 Josep Maria, Barcelona, 03/04/2012 - 10:41

Després de veure els contenidors incendiats, aparadors trencats i danys per valor d' 1 milió d'euros, està clar que el dispoistiu dels Mossos no va ser l'adequat.

En quant a qui va fer malament les coses, el comportament de certes persones ja contesta la pregunta per si mateix.

#6 Daserrout, BCN, 03/04/2012 - 10:28

Aquest paio està fent un doctorand en física ?. Com apliqui a la física els mateixos criteris que aplica als conceptes mínims de convivència, pobre física, quin desastre

#6.1 Heisenberg, el físic o el de "Breaking Bad", 03/04/2012 - 13:52

Un respecte per l'Oleguer, que ademés és llicenciat en dispositius de seguretat policial,i control de disturbis, i amb diploma "cum laude" ademés. Molt em temo,i sincerament voldria equivocar-me, que haurem de seguir esperant a que neixi l'Einstein català. El sentit comú, el menys comú dels sentits.

#6.2 Heisenberg, , el físic o el de "Breaking Bad", 03/04/2012 - 14:05

M'excuso. Potser el futur Einstein, Heisenberg, Bohr,... o un físic de nivell català/catalana ja és entre nosaltres, perque segur que tenim físics amb sentit comú, i preparats. Potser millor diria, que les probabilitats de que ho sigui l'amic Oleguer són del pes d'un protó envers el d'una balena.

#6.3 David, Barcelona, 03/04/2012 - 16:47

Què valenta que és la ignorància!

L'únic problema que pot tenir aquest nano amb la física és que a aquest país la seva feina sembla que no es valori en absolut i ningú la vulgui pagar.
Ja marxarà a Alemanya on no li diran bestieses i ja plorarem quan sigui director d'un centre de recerca punter.

#6.4 Sheriff del Condado, Little Rock (Arkansas), 03/04/2012 - 20:34

Como si lo viera: el día concreto en que este señor sea nombrado director de un centro de investigación puntero coincidirá precisamente con mi juramento como Gobernador de Arkansas. Desde aquí prometo intentar traerlo desde Alemania para nombrarle rector de la Universidad del Estado. Lo merece.