Publicitat
Societat · 11 de Març de 2014. 08:36h.

Sort dels alemanys

Una empresa alemanya inverteix tres milions a Catalunya

Sort dels alemanys

Felip Puig

La multinacional alemanya Grup Hartmann, empresa d'origen alemany especialitzada en la producció de productes mèdics i sanitaris, ha invertit 3 milions d'euros en Hartman Espanya per a "una nova línia de fabricació que augmentarà la productivitat en un 30%" .

Actualment el grup Hartmann exporta el 90% de la seva producció a la resta del món. La multinacional recorda que el centre de competència mundial de Mataró és "l'única instal·lació del grup dedicada a l'adhesivat de productes i una de les plantes més competitives d'Europa".

L'objectiu del grup és "generar un creixement d'un 6% anual" i , per tant, des de fa 10 anys s'està invertint en les línies de producció amb l'objectiu d'augmentar l'eficiència i la productivitat com a aposta de futur. La creixent demanda d'apòsits postquirúrgics ha portat el grup Hartmann a apostar per la renovació de les línies actuals "amb un objectiu d'inversió de 2.5 milions d'euros anuals".

Aquests 3 milions d'euros han estat destinats a una quarta línia de producció dedicada al producte Cosmopor, "un dels apòsits postoperatoris més venuts i utilitzats per professionals de la salut a tot el món". El creixement de Hartmann en els últims 10 anys ha suposat "un increment de personal i una consolidació per un futur on la fàbrica de Mataró tingui cada vegada una posició més rellevant dins de la multinacional alemanya".

Durant l'acte de presentació , el conseller d' Empresa, Felip Puig, ha destacat la importància que té el teixit industrial per al creixement d'un país. "Els països que han suportat millor la crisi són aquells que han apostat per la indústria. Des de la Generalitat apostem per la innovació i volem recuperar la indústria com una de les prioritats del nostre país", ha indicat.

El director general del Grup Hartmann Espanya, Marc Pérez Pey, ha transmès al conseller la seva preocupació per "les últimes mesures adoptades pel govern d'Espanya, especialment aquelles que afecten la prescripció genèrica de productes sanitaris que semblen encaminades a destruir el valor i a fomentar l'ús de productes bàsics, sense tenir en compte la innovació, l'opinió dels professionals sanitaris (metges, infermers i farmacèutics) ni la qualitat de vida dels pacients".

"Creiem que el concepte genèric no és adequat per als productes sanitaris i lluitarem per posar el valor a la innovació i la diferenciació", ha afegit. El Grup Hartmann va instal·lar la seva seu a Mataró, Barcelona, el 1988 després unir-se amb els Laboratoris Unitex, els propietaris de les Tiretes.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#12 Gavarres, Girona, 11/03/2014 - 21:55

I el títol aquí que hi pinta?

#11 CanRauxa, Seva, 11/03/2014 - 21:10

Què vol dir el titular "Sort dels alemanys"? Es que no ho entenc... Si inverteixen aquí, senyal que tenen motius per a fer-ho. És un "quid pro quo". Vostés creuen que un diari seriós americà titularia "Sort dels catalans" quan, per exemple, Grifols inverteix en empreses nord-americanes?

#10 BEJOTA, bcn, 11/03/2014 - 19:50

Si hi ha confrontació oberta o declaració unilateral d'independència, dues grans multinacionals financeres es desfarien dels seus interessos en el conjunt d'Espanya, Catalunya ben compresa. N'informen amb detall fonts financeres extremadament fiables. És una actitud clara i creixent.

#9 Josep, Lleida, 11/03/2014 - 14:41

Que extrany que no inverteixin en territoris no nacionalistes, cults, civilitzats, cosmopolites i trilingües com Extremadura, Andalusia, Ceuta, Canàries o la productiva meseta castellana.. Que curiós, en teoria ningú invertiría un euro a una Catalunya amb futur incert, que curiós..

#9.1 Oriol, Mataró, 11/03/2014 - 16:00

És que Mataró, és Mataró!

#9.2 El azote de los necios, Barcelona, España, 11/03/2014 - 17:07

Josep, invierten en la ciudad más rica de Cataluña, dónde la población es más española y dónde curiosamente se habla más español....... no van a invertir en el secarral, atrasado y lleno de pueblerinos nacionalistas de Lleida.

#9.3 Josep, Lleida, 11/03/2014 - 19:14

Azote ah si? Inverteixen a can tunis? la mina? Can brians? Als ghettos de l'àrea metropolitana profunda més semblants a un cortijo tercermundista andalús que a una ciutat catalana, segur que no i inverteixen, segur. És parla més espanyols dius? Normal, hi ha molts més immigrants.

#8 BEJOTA, bcn, 11/03/2014 - 13:19

Si hi ha confrontació oberta o declaració unilateral d'independència, dues grans multinacionals financeres es desfarien dels seus interessos en el conjunt d'Espanya, Catalunya ben compresa. N'informen amb detall fonts financeres extremadament fiables. És una actitud clara i creixent.

#8.1 BEJOTA, bcn, 11/03/2014 - 14:35

Las críticas de Juan Rosell y Joaquim Gay de Montellà se sumaron al manifiesto en contra del proceso soberanista presentado la semana pasada por ejecutivos alemanes con negocio en la región. El escrito, que arrancó con 60 firmas, cuenta ya con 200 afiliaciones