Societat · 24 de Juliol de 2020. 18:19h.

SOS de l'esport a Catalunya

El sector porta una setmana tancat per ordres de la Generalitat pels rebrots de coronavirus

SOS de l'esport a Catalunya

El sector esportiu fa una setmana que es troba aturat després que les Conselleries d'Interior i Salut optessin per obligar a tancar les instal·lacions esportives i aturar tota activitat com a mesura per a evitar la proliferació del coronavirus. La decissió del Govern d'aturar les activitarts esportives ha provocat el desacord dels gestors de les instal.lacions esportives i també de la patronal Foment del Treball, que consideren la mesura "precipitada" i "irresponsable".

Foment del Treball ha considerat que la decisió del Govern és "irresponsable", que "comportarà uns perjudicis irreversibles" al conjunt del sector esportiu i per aquest motiu ha exigit a la Generalitat una "sortida urgent" al sector esportiu. "S'ha optat per la via més fàcil. És una irresponsabilitat. Una mesura arbitrària, desproporcionada i injusta" han afirmat des de la patronal.

La patronal considera que "una setmana després d'incertesa absoluta i sense cap resposta clara del PROCICAT, tots els agents del sector esportiu necessiten urgentment una sortida a la resolució del Govern del passat dissabte que va obligar a aturar tota l'activitat". Foment del Treball se suma així al clam de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, l'INDESCAT, l'ADECAF, Gestiona, la Federació Catalana de Natació i l'Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya, que van anunciar dimecres que han presentat una demanda de recurs contenciós administratiu.

"La patronal catalana requereix respostes immediates per a un sector que ha invertit el seu capital per complir la normativa sanitària i de seguretat i fa seva la recriminació de les entitats que denuncien que el tancament és una mesura arbitrària, desproporcionada i injusta cap a un sector que és salut" han assegurat.

"Les Conselleries d'Interior i Salut han optat per la via més fàcil i simple: han obligat a tancar instal·lacions esportives i aturar tota activitat. Aquesta decisió és irresponsable" han apuntat. "Fer esport a les nostres instal·lacions és segur. No hi ha hagut cap brot en el nostre sector", ha dit Gerard Esteva, president d'UFEC.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 manolodelbombo, BCN, 26/07/2020 - 09:02

Qué van a saber ellos de gimnasios o centros deportivos si nunca los han pisado. Sólo hay que verlos.

#5 Joan, Tarragona, 25/07/2020 - 18:17

A MANIFESTAR-SE TOTS ELS PERDUDICATS A LA PLAÇA SANT JAUME D UNA P.... VEGADA. COM HEM DE VIURA AMB AQUESTA MALDITA ADMINITRACIÓ SI PORTEM DES DE MARÇ SENSE INGRESAR RES.
MALAIT EL DIA QUE EL TORRA ES VA CÀRREC DE LA GENERALITAT.

#4 EduardR, BCN, 24/07/2020 - 21:55

Una medida totalmente arbitraria y indiscriminada. Cuando la administración llega tarde tiende a sobreactuar... y esto es una sobreactuación totalmente discrecional.

#3 Ojotuerto, Calafell.tab, 24/07/2020 - 21:15

Pues la Palauzzie ha tenido la ocurrencia de concentraciones por toda Catalunya para la Diada, por parte de aquellos que están en casa cobrando un sueldo. Los Gimnasios cerrados y estos saldrán a concentrarse en grupos por toda Catalunya. Catalunya es paro i muerte. No hay nadie en Sanitas que sugiera evitarlo?. El Sport se muere y ellos de fiesta

#2 MANUEL, barcelona, 24/07/2020 - 20:35

NORMAL PARA ESTE ORGANISMO.`RIMERO SE CIERRAN CENTROS DEPORTIVOS Y LAS DISCOTEVAS U OTTROS DENTROS DE OCIO TARFAN UNA SEMANA EN HACERLO, DE VERDAD SON UNA PANDILLA DE INUTILES