Publicitat
Societat · 2 d'Octubre de 2020. 13:01h.

Superbrot a Calafell

Dos morts i 82 afectats en una residència

Superbrot a Calafell

Un nou brot de coronavirus de grans dimensions a una residència de Calafell (Baix Penedès) ha tornat a posar aquests equipaments en el punt de mira. El centre residencial Calafell Park, situat al nucli de Segur de Calafell, ha detectat fins a 82 positius de Covid-19, amb 62 residents i 20 treballadors afectats.

Les alarmes van saltar el passat 24 de setembre, quan es van detectar tres residents amb símptomes compatibles amb el coronavirus. Les proves que se’ls van fer van confirmar que tenien la malaltia, cosa que va impulsar un cribratge massiu a tots els residents i treballadors del centre.

El resultat va ser que fins a 62 usuaris —dels prop de cent que té la residència— s’havien contagiat, així com 20 treballadors. A més a més, també s’han registrat dues defuncions a l’Hospital del Vendrell causades per aquest brot.

El gran impacte del brot, i el fet que molts treballadors estiguin aïllats per haver contret el virus, ha portat al Departament de Salut a declarar la intervenció del centre residencial. Des d’aquest 1 d’octubre, la Fundació Privada Sociosanitària i Social Santa Tecla s’encarrega de la direcció i la gestió de la residència, i proveirà de nous treballadors el centre.

La Generalitat també ha anunciat que es farà auditoria integral inicial, amb l’objectiu de determinar l’estat en què es troba la residència. També s’elaborarà un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica del centre i una gestió de qualitat a curt i mitjà termini.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 Ojotuerto, Calafell.tab, 02/10/2020 - 20:46

Las "patronales" parasitarias de lo público. La "gestió" "supremacistes" de lo privado mejor gestionado que lo público es una trola. Portas giratorias en las "subcontratess" de la "gestió". La decadencia de servicios, 1) se despide y contrata por menos 2) inversión cero 3) subida de precios. Benestar Social y Treball es la cueva de alí b

#3 soloesmiopinion, Tabarnia, 02/10/2020 - 18:22

Está clarísimo, LA CULPA ES DE AYUSO!!!! Ens volen aixafar!!!!!!

#3.1 sergi, Bcn, 02/10/2020 - 20:53

Dirá algo el illa?

#2 XMB, Barcelona, 02/10/2020 - 17:07

Me pregunto si los afectados se han vacunado contra la gripe y cuándo.

#1 pepe, andorra, 02/10/2020 - 13:24

y q laboratorio ha hecho los analisis? q método a usado para el contraste de datos? q referencias clínicas ha usado para comparar? Q oportuno, q en un contexto de una burbuja de deuda publica, mas del cien por cien del pib, exista una enfermedad q mata a las personas q, curiosamente, cobran de la SS, 40.000 exactamente. Yo no creo en la casualidad.

#1.1 XMB, Barcelona, 02/10/2020 - 17:22

Es difícil que te entiendan, hasta que no apaguen sus televisores y se informen de verdad, y aún así muchos no son recuperables, se llama disonancia cognitiva o algo así.