Publicitat
Societat · 16 de Febrer de 2010. 13:18h.

Suport a Garzón a El País

Tres-cents advocats signen un manifest "en solidaritat" amb el jutge

Suport a Garzón a El País

Garzón, en una imatge d'arxiu

Prop de tres-cents professionals del món del dret i diferents entitats-Associació Catalana de Juristes Demòcrates, l'Associació de Dones Juristes Themis, Associació Valenciana de Juristes Demòcrates, Unió Progressista de Fiscals, Asociación de Abogados Laboralistas de Trabajadores de Madrid i Xusticia e Sociedade de Galícia - han publicat a El País un manifest en defensa del jutge Baltasar Garzón.

"Els sotasignats, vinculats professionalment amb el món del dret, davant les notícies que vénen apareixent sobre la imputació al jutge Garzón d'un delicte de prevaricació pel seu intent d'investigar els crims de la guerra civil i el parador dels milers d'afusellats i desapareguts, volen manifestar davant l'opinió pública la seva solidaritat amb Garzón i la seva convicció que la seva actuació ha estat guiada des de la preocupació pel destí de les víctimes i lluny d'una consciència d'actuar injustament ", sostenen.

"La distància entre unes resolucions jurídicament discutibles, que compten amb el marc processal adequat per resoldre, i una actuació prevaricadora és tan gran que només pot curullar des de la malvolença o des raons polítiques que no hagin d'afectar la independència judical", conclouen.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Cataluña los mundos de Pin y Pon, bcn, 16/02/2010 - 19:20

El Pais solo defiende sus intereses,y defiende que un juez sea un prevaricador,y el que defiende lo que ha hecho Garzon es que no defiende la democracia,aqui no se juzga lo de la "memoria historica",si no si este señor ha prevaricado, y parece que si...

#6 pepillo, barcelona, 16/02/2010 - 17:33

Hay más cosas que no parecen tan discutibles jurídicamente, como lo del Faisán o los 300.000 euros de Botín. Pero eso sólo le parece mal a la extrema derecha.

#5 Virgilio, jaén, 16/02/2010 - 17:14

No hay ley más injusta que aquella que va en contra del sentir de los ciudadanos de una democracia.El Juez Garzón merece toda mi solidaridad, al menos en estos momentos.

#4 Ramon de les olives, Barcelona, 16/02/2010 - 17:08

Milers d'advocats no donen suport a Garzón a El País.

#3 antonio peiró, Lleida, 16/02/2010 - 15:32

¿Los 300 firman con nombre y apellidos?. Intresante muy, pero muy interesante. Ahora hay que depuar la lista, ver exmiembros del Movimiento, ex miembros de Opus, etc etc.Repiito, muy interesante, pero mucho mucho.