Publicitat

L'estudi RCR guanya el premi ‘Nobel’ d’arquitectura

Talent a Olot

Ramon Vilalta, Carme Pigem i Rafael Aranda (foto: RCR Arquitectes)

Els arquitectes Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, integrants de l’estudi olotí RCR, han estat guardonats amb el Pritzker d’Arquitectura, el premi més prestigiós en aquesta disciplina. Aquesta és la primera vegada que el guardó recau sobre un estudi català i també sobre tres persones al mateix temps.

El jurat del Pritzker ha valorat el “compromís” de l’estudi RCR “amb el lloc i la seva narrativa”, així com la manera amb què la seva obra “harmonitza la materialitat amb la transparència” per aconseguir “una arquitectura emotiva i experimental”. “Vivim en un món globalitzat on confiem en les influències internacionals. Però cada dia més persones temen que aquesta influència internacional els faci perdre els seus valors, arts o costums locals. Aranda, Pigem i Vilalta han demostrat que es poden tenir ambdues coses”, argumenta el jurat.

RCR és un dels despatxos catalans amb més projecció internacional. Entre els seus treballs hi ha el centre d'art La Cuisine i el Museu Soulages, a França; la Mediateca de Gant, a Bèlgica. A Catalunya, l'espai del Teatre La Lira, a Ripoll; el restaurant Les Cols, a Olot, o l'edifici d'oficines Plaça Europa a l'Hospitalet de Llobregat; són obres que porten el seu segell.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 02/03/2017 - 13:47

Catalanofòbia a l'ABC: Aquests arquitectes d'Olot són "españoles" segons l'ABC i el presumpte assassí català de Tailàndia és "catalán". Allò que prestigia a Espanya és espanyol i allò que embruta Catalunya és català, mai espanyol...

#8.1 pepe.----, andorra, 02/03/2017 - 14:07

si, de quien habran aprendido, pq en tv3 hacen lo mismo al reves....En todo caso y para lo bueno y para lo malo, son españoles, el como se sientan o se dejen de sentir, es cosa de cada uno y ahi no me meto.

#7 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 02/03/2017 - 13:06

Catalanofòbia a lABC. Aquests arquitectes catalans són "españoles" mentre que el presumpte assassí català de Tailàndia és "español"...Ens volen quan els fem servei i els podem donar prestigi.

#7.1 pepe.----, andorra, 02/03/2017 - 14:09

je, je, te traiciona el subconsciente, al final pensare q estas en la cuesta de las perdices....

#6 Jorge, BcnisnotCat, 02/03/2017 - 11:59

La pista d'atletisme que van disenyar és molt maca, integrada amb l'entorn, i amb un talús amb arbres a la zona central...que fa que no es puguin organitzar competicions oficials per què els jutges de pista no tenen visió de tota la pista!! Toma premi!!

#5 Jo, Girona, 02/03/2017 - 11:18

Són els Calatrava's 2...Facultat de Dret UdG: la gent relliscava a l'entrada, caiguda d'elements, entrava sorra a l'entrada amb plogudes...vaja una meravella funcional. Les Cols clar descens de casaments degut a que sembla un "matadero" lleig i sense visibilitat, en benefici de Ca l'Enric que ha

#4 dron, bcn, 02/03/2017 - 10:33

Són els mateixos autors de l'horrible plaça interior de Ripoll?