Societat · 25 d'Abril de 2019. 18:58h.

Tallen Ruben Wagensberg en sec

L'advocada de l'Estat li demana una resposta "sense referències històriques" quan al·ludeix a Martin Luther King

L’advocada de l’Estat, Rosa María Seoane, ha interromput al diputat d’ERC, Ruben Wagensberg, per demanar-li que respongués les seves preguntes “sense referències històriques” quan el republicà s’ha referit a Martin Luther King en la primera qüestió que li havia formulat l’Advocacia de l’Estat.

Seoane li ha preguntat “què es desobeïa” l'1-O. Wagensberg ha començat a respondre que “quan hi ha una resolució que la gent considerava injusta, hi entra el poder de la desobediència civil. Martin Luther King, per exemple, sempre deia…”. En aquest moment, l'Advocacia de l'Estat li ha demanat si “podria centrar-se en l’acte concret, sense referències històriques”.

El diputat d’ERC ha defensat que el referèndum va tenir un caràcter “festiu i pacífic” i ha conclòs que l’1-O va ser “el major acte de desobediència civil que s’ha vist a Europa en molts anys”. També ha explicat que l’1-O a la tarda va anar a l'Escola Industrial de Barcelona per “ajudar que la gent ho volgués, pogués votar”.

Preguntat sobre l’organitzador del tancament a les escoles i de l’1-O, el representant republicà ha apel·lat al “teixit associatiu” de Catalunya. “Va ser una cosa totalment espontània. Va començar dos dies abans de l'1-O, quan la ciutadania es va tancar a les escoles, no ho sé segur, però posaria la mà al foc que, contra la voluntat del Govern, es van tancar a les escoles per exercir aquest dret”, ha relatat.

Ruben Wagensberg ha explicat, d'altra banda, que va impulsar l'associació En Peu de Pau amb l'objectiu de “cultivar la cultura de la no-violència, el dret legítim de manifestació i la protesta sense violència”.

Ruben Wagensberg

Rosa María Seoane

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#11 Veciana, Barcelona, 26/04/2019 - 15:25

Nunca se ha investigado el papel de la diputacion de Barcelona en todo el merder...recuerdo que se votó en la Escuela Industrial,lo cual es un escándalo mayúsculo siendo las diputaciones organismos del Estado central.

#10 Sergi , Barcelona, 26/04/2019 - 14:33

Si, si, todo muy espontaneo, ja, ja, ja, no habia nada organizado, fue el poble espontaneamente, como una inspiracion, ja, ja, ja. Son maquinas de mentir y mentir.

#9 Vikander , Cornellá , 26/04/2019 - 11:42

Qué bonito sería todo si las palabras que dice esta gentuza significasen lo que realmente significan.
Son asesinos de palabras, las destruyen.

#8 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalanismo secta destructiva, 26/04/2019 - 10:25

Señoras y señores catalanistas, ¿que no ven que con tipos como el Volkswagen este en el escaparate del prusés, la gente no entra en la tienda...?

#5 Manolito CHAN, Futura C.A. de Barcelona. Tractoria nos roba., 25/04/2019 - 20:57

“Fue algo totalmente espontánea. Comenzó dos días antes del 1-O, cuando la ciudadanía se cerró en las escuelas, no lo sé seguro, pero pondría la mano en el fuego que, contra la voluntad del Govern, se cerraron las escuelas para ejercer este derecho"

Jajajajaja, me ha hecho reír el paleto este