Publicitat
Societat · 5 de Febrer de 2015. 14:24h.

Taller de l’orgasme a Vic

Una de les monitores lamenta que els homes creguin que “el fracàs és culpa d'ells”

Taller de l’orgasme a Vic

Marina Castro

Vic (Osona) acollirà el proper dissabte la 44 edició del Taller de l’Orgasme, una activitat organitzada per l’Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella (IESP). La psicòloga Marina Castro ha explicat, en declaracions a e-notícies, que en aquest taller hi han participat tot tipus de dones, "des de joves adolescents fins a una senyora que tenia 82 anys i que em deia que no volia morir sense haver conegut el plaer".  

Castro afirma que l’activitat "s'inspira en els treballs pràctics de la sexòloga americana Bety Dodson, una especialista en la matèria". El programa, consultable a la web de l'Institut, inclou no solament explicacions teòriques sobre la tipologia de l'orgasme i sobre tècniques específiques, sinó també "exercicis pràctics".

A més, està dissenyat per la fisioterapeuta Mercè Oliver i per la mateixa psicòloga Marina Castro, que és també assessora en un conegut comerç barceloní de joguines eròtiques.

La psicòloga ha relatat també en quin estat de maduresa es troba la població catalana respecte al plaer sexual. Considera que la informació que se'n dóna als centres d'ensenyament, sense ser errònia, té moltes mancances.

"Es focalitza tot el coneixement sobre l'anticoncepció, les malalties contagioses... Però el sexe també és masturbació,  clímax i plaer compartit”, ha manifestat. En aquest sentit, considera molt nociva la informació que els joves adquireixen en aquest terreny a través de la pornografia.

Castro diu també que els homes comencen a sentir-se massa culpables dels fracassos de parella en aquest terreny. "Hem passat del masclisme a l'autoflagel·lació. L'home se sent responsable del plaer de la parella i creu que el fracàs és degut a ell i només a ell".

Per això, no descarta organitzar també tallers per a homes, tal com ja n'està fent amb parelles lèsbiques o amb persones que pateixen conflictes homofòbics. Se sent molt satisfeta dels resultats. "He tingut deixebles que han regalat matriculacions a familiars i fins i tot han vingut al mateix temps sogres i nores”, ha comentat.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#25 Maribem, Barcelona, 19/02/2017 - 01:35

Hola mi nombre es Maribel,estoy interesada en el taller de orgasmo
Me gustaría información
Muchas gracias!!

#21 BEJOTA, bcn, 06/02/2015 - 12:46

El matriarcat catalá está molt enfeinat entre la politica (procés) i el llit.

#20 Libertad, Bcn, España, 06/02/2015 - 08:44

No me importaría enseñarle a la señorita de la foto lo que es sentir un orgasmo. Me ofrezco sin cobrarle un céntimo.

#20.1 Agnès, Vic, 06/02/2015 - 12:25

Hahaha, els espanyolistes aneu de graciosos i feu llàstima. Sou 4 gats inadaptats i la major part analfabets. Aneu a robar al vostre país, espanyolistes!

#20.2 joan, barna, 06/02/2015 - 15:40

Agnès deixa l'odi filla meva que fas peneta.. Jo als López i als Martinez els veig més a CIU, ERC I CUP que vols que et digui..els catalans de tota la vida som gent culta que no podem recoltzar aquest porcés sense sentit històric ni econòmic..

#20.4 Ramon, Bcn, 06/02/2015 - 18:23

Agnès, no t'hi facis mala sang. No val la pena. Mirem de no ser com aquests espanyolistes, tan i tan maleducats, i ja està. Té raó en Joan. Odi per a què? Endavant amb el procés i que diguin el que vulguin.

#19 Carlos Gomez, Bcn, 05/02/2015 - 23:31

Lo unico sensato que se ha hecho en esta Tiera Santa en el ultimo quinquenio.
Aun asi, cuidado porque todo esto pecado y este pais esta lleno de braguetas bencidadas, virgenes por excusion y moiseses reprimidos.

#19.1 Agnès, Vic, 06/02/2015 - 12:27

Carlos, fas llàstima. Ets un pobre espanyolista i a Catalunya no ets benvingut. Torna a la cova d'on vas venir i queda't amb l'Aznar, la Camacho i els teus. Masclistes, go home!

#18 catalanoide, bcn, 05/02/2015 - 22:06

Kropotkin no te lo pierdas!

#18.1 mm, Gironés, 06/02/2015 - 08:16

La pepera saltenca te espera.