Publicitat
Societat · 9 de Gener de 2017. 19:39h.

Tancament “precipitat” de la Model

Colau i Junqueras signen aquest dimarts un conveni per clausurar-la, però CCOO reclama construir abans un altre centre

Tancament “precipitat” de la Model

La Model, en una foto d'arxiu

Comissions Obreres ha titllat de “precipitat” el tancament de la presó Model de Barcelona, un dia abans que l’alcaldessa Ada Colau i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, signin un conveni “per a la reordenació del sistema penitenciari a Barcelona” que ha de significar la clausura del centre. CCOO ha afirmat que el tancament és també “irreflexiu” i diu que s’ha fet “sense haver-se construït prèviament el centre que ho substitueixi”. “Seria un error de política penitenciària de grans proporcions, fet que de manera conscient assumeix aquesta Administració”, afegeix en un comunicat.

El sindicat ha criticat l’actuació i assegura que està “centrada en la imatge manipuladora i la consecució d'objectius polítics partidistes i electoralistes situats molt per davant i per damunt de l'eficàcia administrativa i el benefici general de la societat”. Comissions Obreres diu que la decisió s’uneix el tancament del Centre Penitenciari Obert 1 de Barcelona (CO1) dut a terme pel govern municipal de l'alcalde Trias i la Generalitat. “Un tancament mediàticament efectiu, electoralment inútil fet i fet, però sobretot completament irracional i insensat en matèria de política penitenciària, ja que únicament va representar l'enderrocament d'aquest centre de règim obert per traslladar-ho tot seguit uns metres més lluny”, ha reblat.

CCOO s’oposa al tancament de la Model perquè diu que “la distribució de la població reclusa no és homogènia al llarg del territori català”. També perquè la legislació actual “obliga a disposar d'un centre de preventius a cada província” i perquè les administracions “pretenen un tancament exprés que doni ràpids rèdits polítics, plantejant la construcció en un futur d'un centre que els substitueixi”. “La construcció d'un centre nou no es pot realitzar en un termini inferior a dos anys”, conclouen.

Comissions Obreres demana un procés negociat, que no sigui” lesiu per als treballadors i treballadores penitenciaris”. També que respecti el model penitenciari que ve determinat per la legislació penitenciària.

9 Comentaris

Publicitat
#7 Josep-, bcn, 11/01/2017 - 01:38

No entenc perquè s'ha de tancar aquesta presó i fer-ne una de nova. Això sí que és llençar els diners.

#6 MB, Barcelona, 10/01/2017 - 22:09

Jo he tingut que passar un temps de la meva vida a la presó Model, concretament a la Segona Galeria. És cert que les condicions són lamentables, però no és menys cert que per a les famílies i amics que ens visitaven (i us asseguro que les visites són imprescindibles per a una mínima normalitat) r

#5 POBLE SEC, BCN, 10/01/2017 - 16:31

Saben aquel : Un ministro aprueba un gran presupuesto para construir una carcel, con piscuna, aire acondicionado, sauna, solarium , gimnasio, etc. etc..
No aprueban la construcción de una escuela.
A una pregunta al respeto contesta a la escuela no volveré a la carcel.........
.
Puede ser el dialo

#4 botifler1914, Sinitaca, 10/01/2017 - 14:01

Todos los alcaldes que recuerdo han firmado el cierre de la modelo, esta no iba a ser menos, otra cosa es que la Generalitat tenga dinero para construir otra y que realmente la cierren.
Por cierto alcaldesa la Gene ya ha pagado lo que debe al Ayuntamiento? O tampoco toca pedirlo?

#3 joan, manresa, 10/01/2017 - 11:04

El Casal,11,05 h.--¡¡¡Cu....rdillssss...! que tinguem que donar la raó a CCOO,no es poca cosa....,o potser tot es mes recargolat de lo que podem arribar entendre...A que juga el Sr.Junqueras..???ummm,fortor de sofre....!! I la Sra.Colau..???.No entenem rés...,o potser sí.Tencar aquest centre sense