Publicitat
Societat · 8 de Novembre de 2016. 10:01h.

Tarradellas va guardar el cor de Macià

El fill de l’expresident explica que “ara francament no sé on està, el vam tornar a la Generalitat”

Josep Tarradellas, fill de l’expresident Tarradellas, ha explicat en una entrevista a Els Matins de TV3 que la seva família es va endur a França el cor de l’expresident de la Generalitat, Francesc Macià. “És estrany treure-li el cor al cadàver, es feia en aquella època”, ha recordat.

“La família Macià no el va voler guardar i ens el vam endur en una caixa de plom a casa dels meus avis. La caixa de plom pesava terrible i el guardàvem en un lloc. Finalment vam pensar que el millor seria guardar-lo al banc, en una caixa forta”, ha explicat en aquest sentit.

“Un dia telefona un senyor del banc i ens diu que tenen un problema perquè sortia líquid. Es veu que el cor estava dintre un líquid que es va menjar el plom i va fer un forat i sortia líquid. Vam haver de tornar a portar el cor a casa i posar-lo dins d’un plàstic perquè el líquid no…”, ha revelat.

“Me’n recordo molt bé d’aquell cor, que pesava…”, ha dit, a més de reconèixer finalment que “ara francament no sé on està. El vam tornar aquí, a la Generalitat. Espero que l’hagin posat a la tomba del Macià, perquè torni a trobar el seu cos”.

Francesc Macià
Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 08/11/2016 - 21:09

Ja fa anys que se sabia això. A més, no recordo exactament però quan va sortir la revista EL TEMPS, potser al cap d´un any o dos, fan fer uns articles explicant fil per randa tota la història del cor d´en Macià. Un cop vaig parlar amb la Maria Macià, filla del President però no em va saber dir-m

#17 Watson, VNG, 08/11/2016 - 19:38

Cuando se constituyó la segunda República, un tercio de los diputados y seis ministros eran masones. Incluido Azaña.
En Cataluña Maciá y Companys también. Y luego dicen que no buscan el poder

#16 Marc, Sant Cugat, 08/11/2016 - 17:52

Rito Masón.
Macià era Masón y Tarradellas también. La Gene tiene mucho que ver con la masonería.
No si al final Franco tenía razón con los peligros de la masonería....

#15 Carlos BCN, Barcelona, 08/11/2016 - 15:09

Es un rito masónico, un pequeño dato que ilustra el origen e influencia masona en Esquerra Republicana y la ideología separatista. La influencia de la logia está clara.... Lo dice la Wikipedia..

#14 perspicaz, bcn, 08/11/2016 - 14:51

Se sabe donde está. Parece ser que se hizo una donación y se le trasplantó a un legionario de Ceuta. El tema se silenció porque hubieron efectos secundarios.
Al parecer el legionario sustituyó el Canto a la Muerte por els Segadors y quería iniciar un "prusés" para independizar Ceuta y Melilla y