Publicitat
Societat · 3 d'Abril de 2013. 13:13h.

Tarragona beatificarà 500 'màrtirs' de l’Església catòlica

El Papa podria assistir a la beatificació més gran feta mai

Tarragona beatificarà 500 'màrtirs' de l’Església catòlica

Manuel Borràs serà un dels beatificats

Coincidint amb l’Any de la Fe, la ciutat de Tarragona acollirà el proper 13 d’octubre la beatificació de més de 500 màrtirs espanyols del segle XX. Serà l’acte més gran d’aquest tipus fet mai per l’Església catòlica, i la seva importància podria provocar que fins i tot el nou Papa Francesc es desplacés a la capital tarragonina.

La beatificació múltiple serà oficiada per l’Arquebisbat de Tarragona, ja que bona part dels màrtirs pertanyen a aquesta arxidiòcesi. Entre les 33 causes incoades a tot l'Estat – que sumen els prop de 500 màrtirs – s’hi troben el que fou bisbe auxiliar de Tarragona, Manuel Borràs, així com 147 màrtirs de l’arxidiòcesi.     

Fins ara la beatificació més multitudinària s’havia fet el 2007 a la plaça de Sant Pere del Vaticà, però aquesta la superarà. Per això, des de l’Arquebisbat han convidat el Papa Francesc a prendre part en l’acte.

Des del Vaticà han avançat que el pontífex està valorant personalment la possibilitat de desplaçar-se a Tarragona, però que probablement això no es decidirà fins a l’estiu. Sí que s’espera una important representació de la Casa Reial espanyola.

De la mateixa manera, es preveu que prop de 70.000 fidels assisteixin aquell cap de setmana a Tarragona, amb el qual la ciutat haurà de treballar de valent en l’organització de l’esdeveniment. Un dels llocs que està guanyant força per acollir l’acte és el Balcó del Mediterrani, en plena Rambla Nova, després que en un primer moment es parlés del complex de l’antiga universitat laboral.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 luis, barcelona, 03/04/2013 - 19:16

Me preocupa que alla arriba no se puedan ni menear por falta de espacio

#2 Joan , Santa Maria de Besora, 03/04/2013 - 19:16

Quin empatx de religió estem visquen! Primer la renuncia del Benet, després la entronització del Francesc, posteriorment l'aquelarre de les profesons i ara la canonització dels 500 màrtirs de la grerra civil. Després critiquem als islamics per les seves demostracins de fanatisme. Mare de déu señor!

#2.1 Mikel, Girona, 03/04/2013 - 21:55

Joan, no sé tú, pero con el islam chocamos de frente y muy a pesar mío Europa pasará a ser Eurabia no tardando mucho y yo particularmente preferiría que no fuera así. A mi tampoco me agrada el futbol y no por eso lo critico, simplemente no lo miro.

#2.2 guillem, bcn, 04/04/2013 - 13:08

Si, si, clavat, clavat, les lapidacions, execucions d'homosexuals i atemptats terroristes clavats a laes processons i les misses a Roma.