Publicitat
Societat · 28 d'Abril de 2017. 13:16h.

Temor a un gran atemptat gihadista

Simulacre d'operació policial en un centre comercial de Barcelona

Temor a un gran atemptat gihadista

Imatge del simulacre

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) i el Centre Comercial Diagonal Mar han organitzat aquesta passada matinada, fora de l'horari d’obertura al públic, el primer simulacre de gran operatiu policial a les instal·lacions d’un centre comercial, en el que s’ha provat per primera vegada la coordinació entre els cossos de seguretat privada i els cossos de seguretat públics externs.

Els objectius d’aquest exercici han estat conèixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència real en aquest centre comercial; realitzar un exercici operatiu d’intervenció tàctica de Mossos d’Esquadra, i comprovar els protocols d’actuació, comunicació i coordinació entre el Pla d’Autoprotecció i el Pla d’Emergències de la Generalitat.

Els Mossos d’Esquadra han estat els encarregats de liderar el grup d’ordre. Hi han participat Unitats de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Sant Martí, del Grup Especial d’Intervenció (GEI), de la Brigada Mòbil (BRIMO), de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de l’Àrea del Tèdax- NBQ, de la Unitat Canina, de la Comissaria General d’Informació, de la sala Central i Regional de Barcelona i de l’Àrea Tècnica de Planificació de dispositius.

En total hi han participat més d’una vuitantena d’efectius policials. Els Bombers de Barcelona han participat amb 6 dotacions (2 autobombes, 2 ambulàncies, 1 vehicle de comandament i 1 vehicle de suport en emergències amb múltiples víctimes).

La Guàrdia Urbana de Barcelona, dins el grup d’Ordre, ha activat 5 vehicles (4 patrulles i 1 vehicle de comandament) per dur a terme el control de trànsit de la zona, l’establiment de les anelles de seguretat i per garantir la mobilitat dels grups actuants.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha estat l’encarregat de l’assistència sanitària als ferits ocasionats per l’atac armat, posant en pràctica els protocols creats pel Grup de treball d’Incident de Múltiples Víctimes (IMV) del SEM.


ambulanciesdiagonal.jpg

En la primera fase han realitzat el triatge dels ferits a la zona de l’impacte, i posteriorment han traslladat a les víctimes a una àrea sanitària. Aquí s’ha fet l’atenció mèdica i s’ha procedit a evacuar els ferits de diferents gravetats i organitzar la infraestructura de recepció hospitalària. El SEM també ha estat l’encarregat d’elaborar la llista de víctimes informant de la filiació, orientació diagnòstica, gravetat, recurs que trasllada i destí hospitalari.

L’assistència sanitària ha comportat l’activació de 5 unitats de Suport Vital Avançat (2 SVAm i 3 SVAi) així com 3 unitats de Suport Vital Bàsic, 3 unitats col·lectives de transport sanitari no urgent, un vehicle d’intervenció ràpida, dos comandaments i un vehicle de logística. En total han participat una seixantena d’efectius del SEM.

Protecció Civil de la Generalitat ha participat amb una desena d’efectius.
Entre els 300 figurants hi han intervingut estudiants de diferents IES, de l’Institut de Seguretat Pública, ADISPO, i de l’Escola de Prevenció i seguretat Integral de la UAB (EPSI).

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Escèptic, Bcn, 03/05/2017 - 02:37

La meva més sincera admiració a aquesta gent que arribat el cas es poden arribar a deixar la vida pels demés . Ànims, seguiu així !!

#7 Pepon, Bcn, 29/04/2017 - 00:47

Y luego les molesta que el ejército haga prácticas en Collserola. Qué hipócritas y qué insensatos. Está claro que somos un objetivo yihadista.

#6 Lo Joanot, Tarrega, 28/04/2017 - 23:52

Con la cantidad de musulmanes islamistas y traficantes el riesgo es ALTO.
La apuesta de la generalitat por acoger musulmanes es una traicion al poble catala.

#5 Galderic, Barcelona, 28/04/2017 - 19:32

Molt bé, això són mesures de preparació del nou estat català que estem construint.
Ens haurem de valer per nosaltres mateixos, amb la nostra policia, els nostres mossos ens defensaran, perquè ni des d'Ankara, la capital d'España, sols hem d'esperar boicot i pals a les rodes.

#5.1 Benny, Tijuana, 28/04/2017 - 23:49

Els mossos, que són una colla de quillos, seran els qui detindran el President.

#4 Una pregunta, Barcelona, 28/04/2017 - 17:52

Pero occidente no respondía con flores y velas ???