Publicitat

Estudiants intenten 'rebentar' la conferència de Moratinos i Villepin

Una protesta d'estudiants, que han cridat "fora corruptes de la Universitat", ha obligat a suspendre temporalment la conferència dels exministres d'Exteriors Miguel Ángel Moratinos (Espanya), Dominique de Villepin (França) i  Igor Ivanov (Rússia) al campus de la Universitat Pompeu Fabra, a la Ciutadella. Finalment, i després de la intervenció d'agents antiavalots dels Mossos i d'uns moments de tensió, els tres ponents han pogut iniciar l'acte.

Uns cent estudiants, que han protestat contra les retallades en Educació, s'ha aplegat a les portes de l'Auditori. En veure que l'entrada estava bloquejada els tres exministres no han intentat entrar i, guiats per la organització, han fet un tomb pel campus a l'espera de poder iniciar la conferència prevista a les 18:00 hores. Finalment, ha començat a les 19:00 hores després que els antiavalots hagin fet fora els estudiants i obert un cordó per poder assegurar l'entrada.

L'exministre Moratinos, en declaracions a e-notícies, ha assegurat que aquesta protesta "és democràtica, lliure, estudiantil i això sempre és bo".  Preguntat per com veu actualment el panorama universitari a Espanya ha dit que "s'ha de millorar". A banda, s'ha mostrat confiat de poder iniciar i participar en la conferència.

Aquest acte aborda el futur d'Europa des de l'òptica dels tres exministres sota el títol 'El repte de construir una Europa àmplia', dins de la cinquena sessió dels Debats UPF Món.

Un agent empeny un dels estudiants

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 pep, manresa, 17/04/2013 - 22:48

Ja hi tornen, els mossos, a intentar treure els ulls a la gent, aquest cop nois i noies joves enlloc de dones que passejaven pel carrer?... l'enveja que fa el no haver estudiat.

#1 fersd, olot, 17/04/2013 - 22:14

Van retallant mentres els genrents de les universitats posats a dit cobren 105.000€ l'any i els endollats pel gerents 80.000€ l'any i n'hi ha molts.
Com tots els llocs públics, la culpa és de la màfia que té el poder que tots estan endollats per ser d'algún partit polític o familiars.