Societat · 18 de Gener de 2013. 16:13h.

Toni Albà compara Catalunya amb una nació "oprimida, colonitzada i espoliada"

Campanya per recollir un milió de signatures per l'autodeterminació

Toni Albà compara Catalunya amb una nació "oprimida, colonitzada i espoliada"

Una imatge de la roda de premsa

Albà ha comparat Catalunya amb una nació "oprimida, colonitzada i espoliada", en la campanya de la International Commission of European Citizens (ICEC) per recollir un milió de signatures en favor del dret d'autodeterminació.

A la roda de premsa de presentació de la iniciativa, celebrada al Col·legi de Periodistes, l'expert en Dret Internacional, Ferran Armengol, i la portaveu de la ICEC, Anna Arqué, han coincidit a remarcar que les signatures es recolliran "sense problemes". També els actors Toni Albà i Quim Masferrer, presents a l'acte.

"És un dret que es converteix en un deure de tots els pobles democràtics, per tal de denunciar i deslegitimar els Estats que varen abolir el dret d'aquestes nacions a continuar existint.  Les nacions oprimides, molt aviat, seran lliures. Només llavors, des de la llibertat, la pau i el respecte, restaran unides", ha reblat.

Per la seva banda, Masferrer, membre del Teatre de Guerrilla, ha indicat que "busco al diccionari la definició de llibertat; La llibertat és la capacitat d’escollir. Se’m fa difícil entendre que a l’any 2013 encara hi hagi individus i col·lectius que no respectin els principis fonamentals dels drets humans i en especial aquells que atempten directament a la llibertat (a la capacitat d’escollir) individual i col·lectiva de les persones".

Masferrer ha recordat que "la declaració universal dels drets humans ens recorda, en el seu article 1º, que 'tots els éssers humans neixen lliures (han de tenir la capacitat d’escollir) i iguals en dignitat i en drets'". "El Pacte Internacional sobre Drets Humans, ens diu que 'tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació i en virtut d’aquest dret determinen lliurement (escullen) el seu estatut polític i procuren el seu desenvolupament econòmic, social i cultural'. Només fent ús del nostre dret universal a escollir serem un poble i persones lliures. ¡Que ningú esculli per nosaltres! ¡Visca la llibertat!"

Malgrat que la Unió Europeu reconeix i subscriu el dret d'autodeterminació, aquesta entitat considera que en l'actualitat és un "reconeixement estètic" i pretenen que, la pressió popular, "comporti una responsabilitat política que creï els marcs adequats per fer efectius els principis que defensa".

La ICEC donarà el tret de sortida de la recollida internacional de signatures durant el 5è congrés internacional que se celebrarà a Catalunya mitjan febrer.

Publicitat
Publicitat

102 Comentaris

Publicitat
#51 Manolo, Barcelona, 20/01/2013 - 20:33

Yo quiero la independencia de Sant Antoni de Calonge de Calonge y no hay manera porque Calonge no lo quiere

San Antoni tendría más dinero con sus impuestos y no tendría que sostener a Calonge

Creo que lo mismo pasa a L´Estartit con referencia a Torroella de Montgrí

Europa nos escucharía Sr Albá ?

#51.1 artur, mas-turbador, 20/01/2013 - 23:19

y a Barcelona sin las rémoras de Gerona y Lérida

#50 BEJOTA, bcn, 20/01/2013 - 15:49

Per sert,Catalunya ha gaudit de 200 anys de "PROTECCIONISME" als seus productes.Fins i tot els cubans ,varen celebrá l'indepencia per lliurar-se del proteccionisme catalá.

#49 Rafael J., Figueres, 20/01/2013 - 08:59

Pues él no da la sensación de estar oprimido, colonizado y expoliado, si no más bien todo lo contrario. Quizá sea por lo bien que lo explota.

#48 Mucha, mierda, 20/01/2013 - 08:36

A los independentistas les pasa como a Toni Albà: Tienen gracia los dos primeros minutos, pero luego aburren.

#46 artur, mas-turbador, 19/01/2013 - 16:07

oprimida?, colonizada?, expoliada?, este tío alucina

#46.1 Chicho, Barcelona, 19/01/2013 - 17:27

Lo único que tienes que hacer es no firmar si no estás de acuerdo. O también quieres prohibirlo?

#46.2 Pepito, oprimido, 19/01/2013 - 20:25

Si señor! los aviones y helicópteros nos sobrevuelan amenazantes, todavía quedan policías nacionales y guardia civil que nos miran con asco he incluso hay banderas españolas y fotos del rey que intentan hacernos daño a la vista...

Que tío!