Publicitat
Societat · 8 de Febrer de 2013. 15:02h.

Tornar a casa dels pares

La Generalitat detecta que joves que no poden ni pagar el lloguer de protecció oficial retornen al domicili familiar

Tornar a casa dels pares

Santi Vila, durant la compareixença

El conseller de Territori, Santi Vila, ha anunciat al Parlament, la tendència que s’ha donat en aquest darrer any de deixar el règim de lloguer dels habitatges públics. Dels 13.000 pisos que disposa la Generalitat, l’any passat n’hi havia 800 buits, i enguany, la xifra s’ha doblat.

“Tenim 1.500 pisos buits perquè molts joves decideixen tornar a viure amb els seus pares”, ha apuntat Vila en seu parlamentària, on ha exposat les polítiques del Departament per a la legislatura que tot just s’enceta.

L’altre fet que explica aquesta tendència és, segons ha dit el dirigent, que “moltes famílies no es poden permetre l’accés a un habitatge del parc públic per molt que tinguin preus taxats”.

Del catàleg d’habitatges públics que disposa la Generalitat, al 2010 hi havia 3.264 pisos desocupats. Fins a aquest any la tendència havia estat a reduir la xifra fins als 800 de l’any passat.

Sense desgranar quines accions té previstes el Departament per reactivar el lloguer d’aquest tipus d’habitatges, Vila ha avançat que la Conselleria aposta per continuar amb la línia traçada l’anterior legislatura de cedir habitatges a entitats del tercer sector i de donar suport a la xarxa d’habitatges d’inclusió. El conseller ha destacat que les dues entitats atenen aquests moments les necessitats de més de 7.500 persones.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Àcrata, Badalona, 09/02/2013 - 18:14

Això, en els millors dels casos .Aquí a Badalona hi ha moltes famílies on el pis dels fills ha arrossegat el dels pares, i han acabat tots vivint a casa dels avis.

#4 Pau, Vilanova, 08/02/2013 - 20:33

I on vols que vagin?, si no hi ha ni feina ni diners,,,a casa teva?
I a sobre la crrupcio politica segueix creixent

#3 David, L'Hospitalet, 08/02/2013 - 17:42

No solament esten tornant el joves a casa dels pares si no també homes que s'han divorciat de les seves dones i no poden pagar un lloguer per què tenen que mantenir els seus fills i la exdona.

#2 santicaradura, Figueres, 08/02/2013 - 17:15

Si tinguessim el sou de conseller o d'alcalde com els que has gaudit tu no tornaríem, cabronet!

#1 Terraxa, Terrassa, 08/02/2013 - 15:59

No s'entera, no es tracta de lloguer o hipoteca, es tracta de quan no tens un duro no pots pagar ni una cosa ni l'altra.
la meitat de les vivendes buides, llencem quasi la meitat del mejar que produim, es perd el 30% de l'aigua .....
I diem que som pobres!!