Publicitat
Societat · 21 d'Abril de 2020. 17:42h.

Torra converteix Oriol Mitjà en l'epidemiòleg de referència de la Generalitat

Presidència ha relegat Salut en el pla de desconfinament

El Govern ha convertit el doctor Oriol Mitjà en l'epidemiòleg de referència de la Generalitat o, més concretament, del president de la Generalitat, Quim Torra.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha apuntat que avui el president ha informat la resta de membres del Consell Executiu -avui hi havia la reunió setmanal- de "l'informe que va encarregar fa dues setmanes al doctor Mitjà".

L'esmentat informe ha de "guiar la Generalitat de Catalunya en el pla de desconfinament" -malgrat que l'Estat ha recordat que és competència seva- a partir de dues mesures: distanciament social i identificació de casos.

També "cinc fases graduals" i "possibles rebrots" tot i que Budó ha insistit que estava avalat pels "paràmetres de la Unió Europea".

La consellera ha explicat que el pla serà dirigit pel comitè tècnic del Procicat, però en canvi no ha esmentat el comitè científic de la Generalitat que està constituït, a més del propi doctor Mitjà: Jaume Padrós, Bonaventura Clotet, Antoni Trilla i el matemàtic Àlex Arenas.

En el pla també ha quedat relegat el Departament de Salut, gestionat per Esquerra, i els seus especialistes com el Secretari de Salut Pública, Joan Guix.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juli Loras, Tortosa, 22/04/2020 - 16:05

Oriol Mitjà no es epidemiòleg, és infectòleg. És a dir, és especialista en infeccions, no en epidèmies. Això, i el fet que treballa amb matemàtics i especialistes en tractament de dades,sense cap especialista en salut pública, explica en part les seues ficades de pota. L'altra part l'explica la seua ambició política.

#1 Neferu, Barcelona, 21/04/2020 - 22:41

Pues con la idea del brazalete, uy, perdón, del carnet, se ha cubierto de mierda, digo de gloria.