Publicitat

"La Constitució no és un fàrmac contra el virus"

Torra es queixa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat aquest diumenge que el Govern espanyol hagi "trencat" la confiança entre els executius arran de l'aprovació del decret que desenvolupa l'estat d'alerta. "He de lamentar que allò que buscava col·laboració i acord s'ha adoptat amb la confiscació. El nostre rebuig al decret, com es poden trencar així les confiances?" s'ha preguntat Torra, recalcant que "això ens preocupa molt". "La constitució no és un fàrmac contra el virus" ha manifestat.

Torra ha fet una crida a la ciutadania a autoconfinar-se a casa, ja que el coronavirus "avança sense aturador" i ha reclamat a l'Executiu espanyol mesures més contundents contra la propagació del patogen. 

"Necessitem aïllar Catalunya, aïllar Madrid i tots els focus de més risc. Cal tancar fronteres. Necessitem més mitjans" ha apuntat en la seva intervenció. Torra ha considerat insuficients les mesures adoptades al decret d'estat d'alarma aprovat aquest dissabte. "Les mesures anunciades pel govern espanyol no són suficients, no serviran. Cal restringir els moviments, s'han de suprimir" ha reclamat.

Torra ha reiterat la crida a "quedar-se a casa" recordant que "ja no som en fase de contenció, sinó de mitigació". "Cada minut que passa sense confinar la gent a casa és un minut que passa per la propagacio i el contagi. Cal anar més lluny i ser més valents i dràstics. Ja no som en fase de contenció, sinó de mitigació. Ja no som capaços de seguir la traçabilitat, ara cal que no hi hagi més contagis ni contactes. Tothom s'ha de quedar a casa" ha indicat.

"Cal tancar fronteres i prohibir els moviments entre territoris. Demano als ciutadans catalans que prenguin la iniciativa. Us demano que us confineu i que només surtin a treballar si es tracta d'alimentació, serveis assistencials, essencials o sanitaris" ha dit Torra.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#16 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , iQUIM TORRA LES FORTES RETALLADES EN SANITAT QUE HEU FET SI PERJUDICA MOLT LLUITAR CONTRA E, 15/03/2020 - 22:56

QUIM TORRA .EL LLAÇ GROC Tampoc acabara ni frenara EL Coronavirus ALGU U TENIA QUE DIR .Criticar tot lo que fa el Govern Espanyol per aturar EL CORONAVIRUS no es aportar pas solucions millors .LES RETALLADES EN SANITAT Que heu fet ELS DE C.I.U =JXCAT LA DRETA CATALANA Ara perjudica molt La contra la lluita al CORONAVIRUS HE

#15 Encara no l'han fet fora a aquest individu?, Saturn, 15/03/2020 - 22:55

Contra el virus no, però sí contra la indocumentació jurídica i la imbecilitat processista. Al carrer!

#14 pere m., sabadell, 15/03/2020 - 18:05

amb la que està caient i ni 15 dies de treva de matraca: feu fàstic per irresponsables.

#13 pepe, andorra, 15/03/2020 - 16:48

en estos momentos y con la q esta cayendo, noticias q hablen de personas sin autoridad real sobre sanidad, policía, etc, es q me importa un huevo y la yema del otro. A estas alturas, dudo mucho q a una persona en igualada, le interese lo mas minimo lo q pueda decir, lo q le interesa es lo q hace o esta haciendo, eso q se llama presente...

#12 Victor, Barna, 15/03/2020 - 16:45

Este tío es un SIN-VER-GÜEN-ZA.