Societat · 3 d'Abril de 2020. 13:01h.

Torra només fa autocrítica sobre comunicació

La Generalitat va menystenir totes les alertes

El president de la Generalitat, Quim Torra, va fer ahir autocrítica per primera vegada en la gestió del seu Govern pel que fa a la crisi del coronavirus. Torra, però, es va limitar a assenyalar a Afers Socials i en concret al gabinet de comunicació de la conselleria.

“Hi ha coses que la Generalitat no ha fet bé. No ha informat bé sobre la situació de les residències, amb la claredat amb la qual s’hauria d’haver informat des del primer moment”, va dir. “No ho hem fet bé i això ha provocat una situació d’alarma social”, va lamentar.

Torra no va voler fer cap retret ni a la consellera Vergés, ni a la consellera Budó, ni als diferents experts mèdics de la Generalitat que menystenien l’impacte del coronavirus quan aquest ja es trobava en plena expansió.

Així, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, reclamava el 10 de març no fer "alarmisme" amb el coronavirus perquè a Catalunya "tenim els casos controlats, tenim els positius amb traçabilitat, sabem d'on vénen aquestes infeccions, és molt important, i sabem que podem controlar els contactes". "Això és el que ens diferencia d'altres llocs on ja s'ha perdut aquest control", va defensar.

25616-2.jpg

Per la seva banda, la consellera Vergés va dir el mateix 10 de març que “Catalunya no està, de moment, en zona de risc tot i que esperem que el nombre de casos pugui augmentar fortament. Ens estem preparant". “Aquí estem en fase de contenció”, va explicar.

També el secretari de Salut Pública, Joan Guix, assegurava el 26 de febrer que “la grip ens preocupa molt més que el coronavirus”. “La grip estacional és molt més greu”, indicava, a més d’afegir que “no banalitzem el Covid-19, però situem-lo en la magnitud que toca”. 

El cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, afirmava el 3 de febrer que “el risc de contraure coronavirus a Catalunya és zero”.
 
Finalment, l’expert en malalties infeccioses, Oriol Mitjà, va assegurar l’11 de febrer que “la infecció per coronavirus “és molt lleu” i que “no hi ha risc per a tota la població”.

14049-4.jpg

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Neferu, Barcelona, 03/04/2020 - 15:16

¡Madre mía! Hasta las eminencias se equivocan. No se salva ni uno. ¿ será que el afán de protagonismo no les permite tener la boquita cerrada para no hablar antes de tiempo? ¡¡Madre mía, madre mía, qué país, qué paisaje y qué paisanaje!!

#5 Anónimo, Bcn, 03/04/2020 - 15:09

Habrá dimisiones? Era lógico defender a capa y espada el confinamiento total entrando en conflicto con el gabinete nacionalde crisis y olvidar tus propias competencias? Se van a depurar responsabilidades? Van a ponerse a trabajar o seguirán con la miserable propaganda nacionalista! Torra dimisio! Títeres del proces dimisio!!!

#4 un musclu, bcn, 03/04/2020 - 14:50

Encara no entenc com s atreveixen a sortir al carrer...

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 03/04/2020 - 14:38

Podeu criticar tot el que volgueu, pero el que ningu podra negar que els nostres morts fan una patxoca extraordinaria, de fashion week. Els tanatoris se´ls rifen

Es veu a la llegua que son catalans. I morirse en catala sempre ha sigut un privilegi i un honor, reservat nomes pels excepcionals. Sino de que l´Espot en tindria tantes ganes

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 03/04/2020 - 14:24

https://twitter.com/matthewbennett/status/1245649057558622208

Para los que no quieran ir al abismo, desde hace 2 días hay convocada, cada día a las 21h, una cazolada contra el gobierno, hasta que convoque un gobierno de concentración o se acabe el arresto domiciliario en que nos tienen.