Societat · 15 de Març de 2020. 14:05h.

Torra s'ho ha d'empassar

L'estat d'alarma envaeix competències, però és legal

Torra s'ho ha d'empassar

El president de la Generalitat ha traslladat al president Pedro Sánchez "el rebuig del Govern de la Generalitat al decret aprovat ahir pel Consell de Ministres, perquè només serveix per recentralitzar competències i no per frenar la propagació del COVID-19", segons fonts oficiales del Govern. Torra ha considerat insuficients les mesures aprovades per l'estat i ha denunciat que "no s'hagi comptat amb el Govern de la Generalitat per definir-les. Ha recordat que ja fa dies que s'apliquen a Catalunya".

El president ha tornat a reclamar al president Sánchez que atengui "les peticions de confinament domiciliari total; tancament de ports, aeroports i trens; tancament de fronteres, i aïllament dels focus principals: Catalunya, la Comunitat de Madrid i totes aquelles zones que siguin necessàries".

El cap de l'Executiu ha lamentat, d'altra banda, que el govern espanyol encara no hagi aprovat cap pla de xoc econòmic. Ha afirmat que "per responsabilitat, el Govern de la Generalitat continuarà prenent totes les mesures que consideri oportunes per garantir la salut i el benestar de la ciutadania.

L'estat d'alarma significa, en efecte, que l'Estat reassumeix determinades competències, però per això se li diu precisament d'alarma -és el primer d'una sèrie d'estats excepcionals previstos- i està perfectament regulat en la Constitució.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Santi, Barcelona, 15/03/2020 - 16:16

Si aquest bandarra arriba a aconseguir que li deixessin tancar el pais, això es convertiria en un camp de concentració. Un covard integral que només davant d'un microfon es fa el valent jugant a bons i dolents. Seriem molts els que ens agradaria veure com el detenen la G.Civil ara que els del drapaire estan sota les ordres de l'Estat,com ha de ser

#5 joan, manresa, 15/03/2020 - 15:13

tinu.)de temps a venir...,la sotragada es i sera forta..,sanitari ament i econòmicament....,no voldriem acabar sense fer una crida al seny..,si es que els en queda ,als grans polítics catalans ...,en LLanaalclatell I....,i en Saldoni Torrat I.....,en moments tant difícils com els actuals no ens mereixem personatges tant saltimbanquis i curtets

#4 joan, manresa, 15/03/2020 - 15:06

Part del Casal,i del grup dels 7,i des de el peu de la bandera del Coll-Baix,i plegant veles per la pluja que tenim no ya gaire lluny ,volem fer un toc de crida a tot el poble de CAT,guanyarem..,guanyarem al virus...!!,i no parlarem ni de territoris ,ni de 155...,ni de movilitzacions ni de cosses "raras".Are no toca axó....,i potser ..(cont

#3 rosa, Barcelona, 15/03/2020 - 15:04

Perqué han de comptar amb ells si són tots els del govern de tercera categoria i és posen a plorar quan haurien d'estar més sensers que mai.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 15/03/2020 - 14:52

I aquest Tio Agonias volia alambrar el latifundi.

Ja deu estar sacando foc por los caixales