Societat · 20 d'Abril de 2020. 11:03h.

Torra tira pel dret sense esperar Salut

Cap alt càrrec del Departament d'Alba Vergés signa el pla de desconfinament d'Oriol Mitjà

Torra tira pel dret sense esperar Salut

El doctor Oriol Mitjà, el dia que va rebre el títol de Català de l'Any de mans del president de la Generalitat.

El Pla de Desconfinament de Catalunya elaborat per Oriol Mitjà, especialista en malalties infeccioses de l'hospital Germans Trias i Pujol, anunciat ahir pel president de la Generalitat, Quim Torra, en la roda de premsa posterior a la reunió de presidents no compta amb l'aval de cap alt càrrec del Departament de Salut.

El document només el signa Robert Fabregat, de Recerca, i tampoc ha comptat amb la participació de qui ha estat conduint les polítiques en salut pública a Catalunya. Entre ells, Joan Guix, secretari general de Salut Pública.

De fet, la consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar el passat dissabte 18 d'abril que se n'aplicaria un elaborat pel secretari de Salut Pública, el doctor Joan Guix. El mateix Guix va ser el responsable de presentar-lo i detallar-lo en roda de premsa aquell dissabte, acompanyat de la consellera.

Tanmateix, Torra va assegurar 24 hores després que es tractava d'un "esborrany" que "ens anirà molt bé" per definir l'estratègia de desconfinament "amb la intervenció del doctor Oriol Mitjà". Budó, en efecte, va informar el dilluns 13 d'abril que "s'ha encarregat al doctor Oriol Mitjà que coordini i assessori el Govern en la matèria de desenvolupar un pla de desconfinament gradual", sense fer cap referència al pla de Salut.

La titular de Salut, per la seva banda, va al·legar que "són òrgans assessors". "Es poden tenir òrgans i persones assessores que ens puguin ajudar també a fer plans de desconfinament" i va reivindicar que estic al capdavant del Departament de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya que prendrà les decisions sobre quines són les polítiques també en salut pública", ha reivindicat Vergés.

Budó va negar cap guerra amb Salut pel desconfinament el passat 15 d'abril i va dir que "des del Govern de la Generalitat no estem en absolut treballant dos plans de desconfinament". Alhora, va recordar que el president Quim Torra va nomenar Mitjà per "coordinar tot el que ha de ser aquest pla de desconfinament".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#7 Ojotuerto, Calafell.tab, 20/04/2020 - 18:25

El Plan de Desconfiament

#5 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/04/2020 - 13:06

Otro gran ejemplo de la magnífica gestión del "Govern dels millors".

#4 Gregari, VNG, 20/04/2020 - 13:01

Si Torra le dio el título de catalán del año, ya está todo dicho. Lleva lacito, etc. Menos mal que el gobierno ya ha dicho que no pueden hacerlo.

#3 Ramon, Barcelona, 20/04/2020 - 11:55

Es increïble¡ Ara ja no es tracta de barallar-se amb Madrid, ara és barallar-se entre ells. Jo cada vegada més tremolo de pensar que un dia poguéssim arribar a tenir aquesta, per alguns, desitjada independència. I després venen donant lliçons de modos de com fer les coses. Trobo que l'actuació de la Generalitat ha estat, i està sent, patèti

#2 Toni, Tabarnia, 20/04/2020 - 11:54

Oriol Mitjà de es JxCAT y, por lo tanto, está recibiendo el pago a los servicios prestados a la causa.