Publicitat
Societat · 19 de Juny de 2020. 17:05h.

Torrent i Ribó troben "una mesura desproporcionada" privar de llibertat a immigrants abans de la seva expulsió

Asseguren que "la seva eficàcia és dubtosa"

Torrent i Ribó troben "una mesura desproporcionada" privar de llibertat a immigrants abans de la seva expulsió

Torrent i Ribó al CIE de la Zona Franca (Foto: Parlament)

El president del Parlament Roger Torrent i el Síndic de Greuges Rafael Ribó han considerat "una mesura desproporcionada" la "privació de llibertat" dels interns als CIE malgrat que tinguin un expedient d'expulsió. També han afirmat que "sovint" no és necessari "l'internament per procedir a les expulsions" en una compareixença conjunta aquest divendres davant del CIE de la Zona Franca.

Torrent i Ribó han manifestat que malgrat que "la reclusió de migrants en situació administrativa irregular mentre se substancia l'expedient té empara legal" ho han considerat "una mesura desproporcionada (privació de llibertat, un dret fonamental) per a l'objectiu que pretén assolir (una sanció administrativa, l'expulsió de la persona estrangera en situació irregular)" han apuntat.

El president del Parlament i el Síndic han manifestat que "la seva eficàcia és dubtosa, perquè ni totes les persones internades acaben essent expulsades ni sovint és necessari l'internament per procedir a les expulsions".

Torrent i Ribó també han exigit el tancament del CIE de la Zona Franca, han lamentat que el Ministre d'Interior no permeti l'accés als diputats catalans a la instal·lació i han denunciat que "en aquests centres s'hi ha detectat una important opacitat informativa". "Des que es van crear a mitjan anys 1980 els centres d'internament d'estrangers han estat establiments controvertits" han assegurat.

El president del Parlament i el Síndic han reclamat "que es facin les reformes legals oportunes per impedir que les mesures de control migratori puguin comportar privacions de llibertat exclusivament per raons de situació d'irregularitat administrativa".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Purria lazi, Mollerussa, 21/06/2020 - 07:03

Hay que ser subnormal profundo para ir a montar el numerito delante de un centro vacío. A todos los solidarios de salón: acogedlos en vuestras casas y se acaba el problema.

#7 Laughter, L'H - España, 20/06/2020 - 20:50

No se puede ser mas bobalicón

#6 ferran, jonestown, 20/06/2020 - 10:23

és fastigós que una persona sense escrúpols com el vividor de ribó es queixi d’irregularitats administratives,quan ell i la querida viatgen arreu,amb gastos pagats mitjançant “mordidas”.

a aquest no el veurem pas defensant els pobres temporers lleidatans...

#5 Neferu, Barcelona, 19/06/2020 - 20:08

Pues eso tiene fácil arreglo: mientras llega el día de la expulsión os los lleváis a vuestras casas. Así de fácil.

#5.1 Pan con tomate y jamón Ibérico, A mí me gusta el jamón..., 19/06/2020 - 21:37

Voto a favor... y que les hagan mimitos y les arropen por la noche...

#4 Borja de Pedralbes, PEDRALBES, 19/06/2020 - 19:28

Pobrissonets, com pateixo per aquests joves inmigrants, doneu-los pisos gratis, el què sigui!

Per cert, com que sóc super-mega-Progre-que-no-veas (encara que no tinc una mansió com els meus admirats Markesos de Galapagar, sino un piset aquí a Pedralbes...), estic indecís a qui votar: CUP o COMUNS?