Publicitat
Societat · 25 de Setembre de 2010. 19:56h.

Tots contra els correbous

Taurins i antitaurins coincideixen a criticar les festes amb braus de les Terres de l'Ebre

Tots contra els correbous

Activistes antitaurins, amb una pancarta contra els correbous aquest dissabte a Barcelona

Activistes pro i antitaurins han coincidit en la tarda d'aquest dissabte a Barcelona a criticar la recent decisió del Parlament de regular els correbous, festes amb braus, sense mort de l'animal, que se celebren sobretot en les Terres de l'Ebre, després d'haver prohibit les curses de braus a Catalunya.

Alguns dels activistes protaurins concentrats davant la plaça Monumental per expressar el seu suport a les curses de braus, han manirfestado a e-notícies sobre aquesta qüestió que "és una hipocresia total prohibir les curses de braus i legalitzar els correbous". Així mateix, han indicat que "el que passa és que la prohibició de les curses no s'ha decidit per protegir a l'animal, sinó perquè és un símbol espanyol".

També s'ha manifestat a la mateixa zona un reduït grup d'activistes antitaurins, alguns dels quals han assegurat a e-notícies que "els correbous han de ser prohibits per les mateixes raons que s'han prohibit les curses de braus". Han afegit que "el problema és que hi ha eleccions, i els polítics catalans tenen por de perdre vots a les zones en què se celebren els correbous".

A més, tant activistes taurins com abolicionistes han coincidit també en donar suport a les declaracions del conseller de Governació i Justícia de la Junta d'Andalusia, Luis Pizarro, que ha qualificat d '"hipòcrita" l'actuació del Parlament de Catalunya en aquesta qüestió.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Fermín, Lleida, 27/09/2010 - 12:26

... bola de acero entre ceja y ceja, con aire comprimido. ¿Esto no lo consideramos maltrato?
Supongo que los zoos, la expediemtnación con animales, y las mascotas (muchas de ellos viviendo en un balcón de un m2, capados para q no molesten mucho), y por supuesto los correbous, tampoco son maltrato

#22 Fermín, Lleida, 27/09/2010 - 12:24

No seamos hipócritas. Definamos la vida de un animal en la granja: Reproducción forzosa e inducida, engorde salvaje para sacrificarlos en 1/3 menos del tiempo que sería natural, confinamiento en espacio reducido, estracción de leche con proceso industrial, y al matadero para que les metan una...

#21 Rafael Climent, Rubí (Vallès Occidental), 26/09/2010 - 22:46

Fermin, ni els animals més salvatges, cacen ini en maltracten d'altres per divertir-se com fan els cavernícoles que van a aquest espectacle tan nefast. Tots, si cacen o maten altres animals, és per alimentar-se.

#20 Jordi, Terraferma (Lleida), 26/09/2010 - 22:20

Fermín: Sí, la gent mengem carn, però no en fem un espectacle sanguinari i de patiment, no transmetem uns valors de tortura, de violència, de sagnia, de dolor físic, d'acabar amb una vida...

#19 Fran, Llinars, 26/09/2010 - 21:27

CIUTADA CATALA,no siguis tan curtet xato,q segur q n´ets d intel-ligent x entendre q quan ni Espanya ni Cat existien aqui ja es feien corrides d bous i q a Olot tenen unes d les plaçes antigues d´Espanya,aixi q ja m´explicaras com pots titllar d festa espanyola tot el siguin bous.