Les confiscacions de marihuana a Tarragona creixen un 100% en un any

Tots fumats

Des de l’any 2014, la producció de marihuana a la demarcació de Tarragona no ha fet més que créixer, tocant sostre aquest passat 2019, amb un increment de les confiscacions de gairebé el 100% respecte al 2018. Són dades que ha ofert avui la Guàrdia Civil sobre les actuacions realitzades en aquesta matèria l’últim any.

Les xifres són eloqüents. El 2019, el cos de la Guàrdia Civil ha confiscat a Tarragona 17.438 plantes de marihuana i 100,2 quilos de cànnabis a punt per ser venut. També s’han detingut 55 persones per aquests delictes. El Baix Penedès, amb 9.250 plantes de marihuana confiscades, lidera el conjunt de la província.

Des de la Guàrdia Civil expliquen aquestes xifres per l’acumulació al territori d’urbanitzacions amb poca densitat de població i molts habitatges de segona residència. Una descripció que casa perfectament amb el perfil urbanístic que té el Baix Penedès.

Els productors busquen habitatges aïllats per dur a terme la seva activitat sense aixecar suspicàcies, sigui llogant les cases o ocupant-les il·legalment. Allà estableixen els cultius de marihuana, compartimentant els habitatges de manera que puguin tenir una “producció rotacional” durant tot l’any.

Ramon Ferré, alcalde d’una de les poblacions on s’han fet més actuacions d’aquesta mena, Calafell, admetia fa un temps que les urbanitzacions s’havien convertit en el lloc ideal per cultivar marihuana. El passat octubre, l’Ajuntament de Calafell va començar a tallar l’aigua als habitatges ocupats que generaven conflictes veïnals. Des del consistori creien que així es podria atacar també la producció de cànnabis.

El creixement de la producció no és només quantitatiu sinó, segons la Guàrdia Civil, també qualitatiu. Els productors fan servir elements i coneixements cada cop més sofisticats. De la mateixa manera, en el 100% de les actuacions realitzades hi havia una connexió fraudulenta a la xarxa de subministrament elèctric. Curiosament, aquest és un dels elements que poden ajudar a detectar aquests casos, junt amb la col·laboració veïnal.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 05/02/2020 - 08:17

explotación sexual.
Se de lo que hablo, por donde viví de joven.

#4 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 05/02/2020 - 08:17

se basa en conseguir la droga y pensar poco.
Si algún día se desenganchan el mal está hecho, porque serán maleables al cien por cien y según estudios no sé si contrastados eso puede acarrearles problemas mentales.
Tanto la marihuana como el resto de drogas unido a la baja cualificación, caldo de cultivo para aumentar ingresos de las mafias, ví

#3 Nombre de César tengo, El Prat de Llobregat, 05/02/2020 - 08:16

Mientras plantan las plantas, les dan mimos, las cuidan, hacen que crezcan y la obtienen lista para comercializar no se pueden ocupar de otras cosas.
Unido luego a todos los usuarios y usuarias, que necesitan su ración, poco a poco les va matando las neuronas. Y los que buscan nuevas y más fuertes emociones, se van enganchando más a una vida que

#2 Lo Jaumet Torracollons, Xerta, 04/02/2020 - 15:31

Açò no és pas vrittaaaaaaaaaat...lucy in the skyyyy wihth diamonds...pau i amoooor...

#1 Pere, TGN, 04/02/2020 - 09:26

Tarragona is different...