Publicitat
Societat · 19 de Setembre de 2012. 08:49h.

"Tots som espanyols"

La 'mani' no agrada a Madrid

"Tots som espanyols"

Una de les enquestades

Ciutadans madrilenys preguntats per e-notícies han dit la seva sobre la manifestació i la carta publicada ahir pel Rei en què demanava no "perseguir quimeres", en referència a la independència catalana.

D'aquesta manera, una ciutadana reconeixia que la reivindicació catalana "no em sembla normal" i deixava clar que "no n'entenc els motius". "Tots som espanyols", ha manifestat, a més de sentenciar que els catalans "sortiran perdent amb la independència".

Un altre rebutjava la idea de realitzar un referèndum perquè "la major part de les persones que voten a Espanya ho fan a partits que no estan d'acord amb la independència". Igualment va deixar clar que "és una qüestió de tot Espanya".

Un ciutadà català resident a Madrid, en canvi, sí que dóna suport a la secessió ja que "és el que demana la majoria". Malgrat això deixa clar que "jo no hi estic a favor", encara que va remarcar que "si ho demana la majoria és democràcia". "El rei ho diu per tenir content el poble", va afegir, a més de constatar que "hi ha una part important del país que es vol separar." De Ciutadans jo no n'opino, són una colla", va afegir.

També hi va haver fins i tot qui va reconèixer haver estat a la manifestació "i va ser una unitat molt gran. Jo hi vaig ser amb tota la família i ho vaig compartir". Malgrat això, va rebutjar la independència i es va mostrar partidària d'"un finançament econòmic millor".

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#28 Jajaja, jajaja, 20/09/2012 - 11:30

¡pillan a dos catalanes y los dos dicen que pasan de la indepe!

#27 Lluís, BCN, 20/09/2012 - 10:19

"nosaltres ens hem vingut fins a la Cibeles" CARAM!!! quin nivell lingüístic que hi ha a e-notícies!!

#26 ciutadà ppcc, Barcelona, 20/09/2012 - 07:09

Efectivament, tots els que SOU espanyols ho sou.

Però nosaltres, no.

#25 joancatala, Castellbisbal, 20/09/2012 - 00:39

Hi ha quelcom dels españols que mai he entès: com és que sempre han valorat millor als Vascos amb "banda terrorista" i "insolidaritat" que als Catalans? ...suposo que en part és gràcies als nostres fantàstics polítics i d´altre que potser allà no si senten tant gegants! ESTAT CATALÀ JA!

#25.1 Jan Pol Pot, Barcelunya World, 20/09/2012 - 02:49

Una cosa es certa: Tot anava be fins que Sabino Arana -que fins llavors era carlista- va anar a Catalunya, li van menjar el cap i va tornar a les provincies vascongades sent un racista. Unes poques pomes podrides han acabat per podrir un gran nombre de pomes sanes

#25.2 Creo, bcn, 20/09/2012 - 03:16

En 1er lugar eso d q se valora mejor a los vascos q a los catalanes, lo dices tú... pero tb creo q los vascos, actualmente, incluso los independentistas, no son tan chovinistas como los independentistas catalanes. (buscar en la wiki el significado de chovinismo, para entender lo que digo)

#24 ton, sallent, 19/09/2012 - 18:49

les autonomíes de Ceuta i Melilla reben més d´un 30% del seu PIB, ah? aquestes xifres són del Ministeri d´Economía, només es a tall informatiu per a qui ho vulgui saber, aixó va sortir al 8 al día, del día 03 de setembre i el que informaba era l´economista Santiago Niño Becerra.