Societat · 9 d'Abril de 2009. 15:32h.

Trànsit assegura que els 40 km/h han reduït els accidents a la meitat

Pérez Moya acusa CiU de "no pensar en la seguretat dels ciutadans”.

Trànsit assegura que els 40 km/h han reduït els accidents a la meitat

Pérez Moya, amb Saura, en una imatge d'arxiu

El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, quan estan a punt de complir-se tres mesos de funcionament de la velocitat variable als accessos a Barcelona per l'autopista del Garraf i l'autovia de Castelldefels, ha avançat al programa El matí de Catalunya Ràdio les primeres dades que avalen els beneficis del sistema.

Segons ha explicat, “s’han minimitzat molt les aturades i arrancades pròpies de la congestió, de les caravanes; això s’ha reduït més d’un cinquanta per cent, hem guanyat en temps de recorregut i els accidents i les incidències poden arribar perfectament del cinquanta per cent”. Pérez Moya conclou, doncs, que les primeres dades són “molt positives”, amb una reducció de la sinistralitat aproximadament del 50%.

Durant les pròximes setmanes, amb totes les dades a la mà, el Servei Català de Trànsit decidirà quan començarà a sancionar els conductors que sobrepassin els límits de la velocitat variable. Serà amb tota seguretat abans de l'estiu, ja que els problemes tècnics de sincronització dels radars ja s'han resolt.

D’altra banda, Pérez Moya ha qualificat d'”error” l'esmena de CiU a la reforma de la llei de trànsit aprovada al Congrés perquè sobrepassar el límit de velocitat a les zones 80 no resti punts del carnet de conduir. Segons ha declarat, “és clarament un error, perquè aquest plantejament de caràcter general atempta contra la lògica de la mateixa llei, que el que pretén és garantir la màxima seguretat viària respectant les normes”.

Pérez Moya assegura que la normativa, tal com ha quedat plantejada, “genera moltes contradiccions i greuges, i crec que té més un objectiu en la proposta de caràcter partidista que no pas pensant en la seguretat dels ciutadans”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Alan, barcelona, 09/04/2009 - 20:33

mas ideas para los progrepijos: si reducimos la velocidad del AVE a 40kmh reduciriamos la posibilidad de accidente en un 60%. exigir por decreto que la F1 de montmelo vaya a 40 para reducir los accidentes. Eso si, el Audi de Saura a 140 por el arcen....

#5 Toni, Barcelona, 09/04/2009 - 19:51

Si fuésemos a 10 Km/h seguro que se reducen otro 50%. Y si vamos todos a pie hasta los reduciríamos todos. VIVA EL ANTI-PROGRESO de los pijogrogres!!!!!!!

#4 Esteve, Baracelona, 09/04/2009 - 18:51

A si? Que ho demostrin.

#3 lumbrera, barcelona, 09/04/2009 - 17:37

Yo propongo que todo el mundo vaya a pie asi reduciriamos los accdentes de transito a 0. tambienpropongo que no haya vuelos asi reduciriamos los accidentes aereos a 0. ZP a hecho que se reduzcan los accidentes laborles todos al paro. que listos sois....

#2 Joan, Girona, 09/04/2009 - 16:10

I perquè no parlen de que hi ha menys trànsit? La veritat si no es té que anar a treballar a Barcelona , per estar acomiadat de la feina, no crec que la gent agafi el cotxe. Una mentida com una altra. I a més, una mostra de com ens prenen el pèl.