Publicitat
Societat · 11 de Gener de 2010. 18:41h.

Transports pirata davant de l'Ikea

Alguns són il·legals perquè no tenen llicència o el carnet de conduir

Transports pirata davant de l'Ikea

Un fotograma del reportatge

El programa 'Entre línies' del proper 12 de gener emetrà el reportatge "Transports pirata” que mostra com a les portes dels grans magatzems s’hi solen concentrar grups de transportistes amb les seves furgonetes, alguns d’il·legals perquè no tenen llicència o el carnet de conduir.

En el reportatge apareix el testimoni de l’Eduard, de 42 anys, és de l’Equador, treballava com a soldador de portes, però, quan es va quedar a l’atur, va sentir parlar d’aquesta opció i s’hi va decidir. Es va comprar una furgoneta i ara es presenta cada dia al davant de l’IKEA de l’Hospitalet de Llobregat, des de quarts de nou del matí fins a les deu de la nit, que és quan tanquen. Mentre s’espera va donant targetes personals als clients que entren per oferir-los els seus serveis, també per a mudances. Com que hi ha molts transportistes, s’organitzen per ordre d’arribada per evitar conflictes entre ells. Quan tenen un servei, pacten el preu amb el client en funció dels paquets que han de dur i del recorregut. La mitjana sol ser d’uns 25 euros per transport.

Des de l’Associació Empresarial de Transportistes de Catalunya, ADETEC, expliquen que "hi ha molt d’intrusisme en aquest sector per les facilitats d’accés, tot i que entenen que en temps de crisi la gent s’ha de guanyar la vida". A l’Associació Catalana d’Empreses del Transport, ACET, s’han rebut queixes per part dels centres comercials, que es consideren molt afectats per la competència deslleial i directa que representa".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Sebastià, bcn, 11/01/2010 - 19:01

Doncs el de la foto no té precisament una furgona barata. Deu ser com aquells que es queixen que són a l'atur i a casa tenen una tele de 42".